Melyik szakbol lehet jobban meggazdagodni? Mérnök informatikus vagy pénzügy-számvitel?
Szerintem motivációt legkönnyebb szerezni a mérnöki szakokhoz. Bár én nem mérnöknek tanulok, hanem programtervező informatikusnak, de én is elsőként a jó elhelyezkedést és a fizetést vettem figyelembe. Nem voltam sem programozó a szak elkezdése előtt, sőt matekot sem szeretem és nem is voltam belőle jó. Matekból például az hajtott (az említettek mellett), mert érdekelt, hogy meddig vagyok képes fejleszteni a gondolkodásom.
Na, szóval szerintem, azért könnyű motivációt szerezni, mert sok mindent ki lehet belőle hozni. Például én szeretem a science fictiont és azon belül is jelenleg a VR érdekel.
A szárazabb részeket pedig jó tanulási technikával kell tanulni, illetve gyakorolni. Nem annyira vészes végig vinni egy ilyen szakot mint amennyire tűnik, az én észrevételem, hogy sokan képtelenek kiszállni a középiskolai korátok közül és a tanulási módszereiket nem változtatják a helyzethez függően.
Én sosem voltam osztály első, sem kiváló matekból, de a megfelelő motivációval most elég jól haladok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!