ELTE-TTK-ra szeretnék BIOLÓGIA ALAPSZAKra jelentkezni, majd biológusként tanulni. Tapasztalataitokra, véleményetkre lenne szükségem. (több info? Bövebben lent. )
10000félét olvastam már ezzel kapcsolatban felvi.hu-n, egyetemek honlapján, felsőoktatási tájékoztatóban,-tájolóban stb. ott persze minden szép és jó. Kíváncsi lennék hogy működik ez a gyakorlatban és amolyan ,,hús-vér emberek" tapasztalataira lenne szükségem. Szóval ha tudsz valamit a biológus létről, esetleg te is ezt tanulod szívesen venném válaszodat! Milyen a képzés, mik a feltételek hogy benn maradj, mester/doktori képzésre bejutás lehetősége, elhelyezkedés, fizetés... és minden egyéb ami eszedbe jut és gondolod hogy érdekelne :)
előre is köszi: egy aggódó érettségiző :)
Volt csoporttársam járt az ELTÉre és én is úgy gondoltam, hogy a már meglévő diplomámat az ELTÉn fogom "upgradelni". Mivel kiegészítő szakról volt szó természetesen mindenkit felvettek. (biol. tanár képzésről van szó, de igazán csak a pedagógiában különbözik a biológus képzéstől tapasztalataim szerint)
Az első meglepetésem az volt, hogy gyakorlatilag az akkor még 5 éves nappalis képzést akarták besűríteni nekünk 3 évbe estin, mintha életemben nem tanultam volna még bioszt. A következő az volt, hogy kiderült, hogy pontosan azt és azokból a könyvekből kell tanulni amit annó a főiskolán használtunk. Ennyit a ráképzésről...
A vizsgaidőszak, ha nem is volt egyszerű (pláne 26 órás munkahét mellett), de előképzettséggel teljesíthető volt. Az igazi pofára esés év végén volt, amikor mindenkit köteleztek érettségi időben egy egyhetes terepgyakorlatra (mindenki: a 6 hónapos terhes csoporttársunkat is - terhessége hátralévő részét a kórházban töltötte). Nekem tetszett, de mondjuk pedagógiailag nem tudtam hova tenni a dolgot.
Aztán jött az első szigorlat, amire nagyjából úgy készítettek fel, hogy betolt a tanár 40 könyvet, h ez kell. A 40 fős csoportból 2 embernek lett meg. (Az egyikük a terepgyakon összejött a tanárral :) Ami nem rossz arány, ha figyelembe vesszük, hogy valakinek emiatt a szigorlat miatt csúszik évek óta a diplomája.
A vége az lett, hogy a csoport átvándorolt Debrecenbe. A két intézményt nem igazán tudnám egy napon említeni. Egyrészt a hozzáadott tudás, másrészt az emberi hozáállás ég és föld a 2 intézmény között (imunnológiát az orvsi karon tanultunk). Az egyetem kinézete pedig önmagában megéri a váltást az ELTÉhrz képset.
Ha sokszínű tudásra vágysz, inkább menj az Uindeb-re szerintem.
nemtom az előttem válaszoló hova járt, mert szerintem az ELTE TTK épülete az egyik legszebb és legszínvonalasabb az országban és a környéke is marhajó, Debrecennel egy napon nem lehet említeni, ott nincs semmi:D
én is bioszos vagyok, most elsős, nekem az előző félév marha nehéz volt, mert nem túl erős gimiből jöttem, és nehéz volt megszokni, hogy tanulni kell:D
de mostanra megszerettem, érdekel is, marha jó a környezet, az egész egyetemi hangulat, és tényleg innen annyi lehetőséged van, én pl nemtudok választani xD
de az tény hogy nagy szívások a vizsgák, az álattan meg a kémia a legdurvább, úgyhogy ha felvesznek ezeket ajánlom, hogy tanuld évközben is:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!