Indított szüléssel kapcsolatban lennék kíváncsi a tapasztalataitokra?
Csak 1 ujjnyira voltam nyitva, és túlhordtam a babát. A magzatvíz már zavaros volt, ezért burkot repesztettek majd bekötötték az oxitocint. (40 hét 3 naposan)
Rögtön 2 perces fájásaim lettek, erre mondta a doki, hogy ez nagyon jó, így hátha hamar meglesz a baba, de sajnos 8 óra múlva még mindig csak 1 ujjnyira voltam nyitva, mert nem tágultam, így a doki megcsászározott. (Homeós bogyóztam én is, hát nem segített.)
Te már most 2 ujjnyira nyitva vagy, így szerintem jobbak az esélyeid. Egyrészt még be is indulhat magától (az lenne a legjobb), másrészt ha indítják reméljük jobban reagál majd rá a tested.
sztem ez egyénfüggő. ki hogy reagál az oxira. én egyrészt jól reagáltam, mert miután beadták, kb. 3/4 óra alatt kibújt a kislányom. viszont elmondhatatlan milyen fájásokat generált......
amúgy én 2 nappal túlhordtam, végül vajúdtam 20 órát, és alig tágultam, úh ezért kaptam oxitocint.
Magától indult a szülésem, de csak a burokrepedésig. Ráadásul nem is alul repedt, csak valahol felül. Utána semmi fájás. Ez éjfélkor volt. Hajnali 5-kor a dokim kicsípte a burkot alul, és bekötötték az oxitocint. Na akkor voltak fájásaim rendesen, csak épp nem tágultam tőlük... Kétszer tágított kézzel, meg kaptam méhszáj lazító injekciót. Majdnem császár lett belőle, annyira nem tágultam. Végül délre lett meg a lányom. A kitolás viszont már pikk-pakk megvolt, és nem is volt vészes. Kb. fél óra volt az egész kitolás. Utána a varrás viszont baromi sokáig tartott, mert a baba könyöke az arca előtt volt, és szétszakadt mindenem. :(
A méhszájam szülés előtt 2100-as volt. Szedtem a homeós bogyókat is vajúdás közben 10 percenként. De kb. 8-9 órakor mondtam a szülésznőmnek, hogy már hánynom kell tőlük... Inni nem lehetett, azok meg ugye édesek, mint a fene. Fúj... soha többé. :)
Nekem a harmadik szülésem volt inditott.
Szintén 2 újjnyi méhszájjal.
Nagyon erős fájásaim voltak az utolsó 30-45 percben,de azért kibirható volt.
6-kor inditották oxitocin infúzióval,de nem igazán éreztem meg.
7-kor burkotrepesztett a dokim,és csak 8 korül kezdett el,úgy igazán fájni.
Nagyon sokat segitett,hogy labdán vajúdtam és nem fekve.
Végülis 8.53-kor született meg az én kis drágám 4100grammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!