Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egyetemen mennyire fontos a...

Egyetemen mennyire fontos a laptop?

Figyelt kérdés
jelenleg még csak 11.be megyek de most jött el az a pillanat hogy gépet kell hogy vegyek.Mivel hogy azért szeretek néha játszani is ezért szeretném játékra is használni a gépet.Mivel 200 ezrem van rá csak egy középkategóriás laptopra futná és ezért gondoltam arra hogy vennék egy asztali gépet 150 ből és 50ből valami alacsonyabb kategóriás laptopot.de nem tudom pontosan az egyetemi lehetőségéket meg a koleszt...Ti mit ajánlotok?(gyógyszerésznek készülök)

2014. júl. 7. 19:23
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Kétszázezerből már olyan laptopot lehet venni, ami szinte már megszólal. Nehogy asztali gépet vegyél, tök felesleges. Egy ilyen árú laptop már bőven kiszolgálja minden igényedet. 50 ezerből meg nem is tudom, hogy milyet lehetne venni, de jót, hosszútávon használhatót biztos nem.
2014. júl. 7. 19:54
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
"50 ezerből meg nem is tudom, hogy milyet lehetne venni, de jót, hosszútávon használhatót biztos nem." - Nyilván a laptopot nem GTA V-re szánná, hanem pdf/doc/stb olvasásra és internetezésre - 50 ezerből ilyet már lehet venni.
2014. júl. 7. 19:56
 13/17 anonim ***** válasza:
81%
Egyetemre nem kifejezetten laptop kell, csak egy bármilyen gép és internetkapcsolat. A laptop annyiból praktikusabb, hogy hordozható, illetve koliban kisebb helyet foglal. De teljesen megfelel egy asztali gép is.
2014. júl. 7. 20:08
 14/17 anonim ***** válasza:

Én még mindig nem értem mi köze a laptopnak a felsőoktatáshoz. Ezt a filmekben látjátok biztos. Én közgázra jártam, soha nem kellett a gépemet bevinnem, nekem is laptopom van, de csak mert itthon egy asztali már nem fért volna el. Jegyzetelni meg sokkal könnyebb kézzel. Főleg ha nem tanultál tízujjas vakírást :D

Az informatikus szakokon kell biztosan laptop. Nem minden egyetemen van olyan megoldás, hogy minden vizsga gépteremben van, szóval nekik ajánlatos beszerezni egy laptopot.

Kérdező ez meg a te döntésed, mérlegeld a dolgokat, neked mi éri meg jobban, de ennyiért is kapsz már jó laptopot is.

2014. júl. 7. 20:26
 15/17 anonim ***** válasza:

Előző: Én is beleírtam a válaszomba, hogy a felsőoktatásba érdemes ha van és meg is magyaráztam mire gondoltam. Köze sincs az órai jegyzetelésre (speciel én se preferálom a laptopon való jegyzetelést - közben programtervező informatikára járok). De tanulás közben marha idegesítő ha valamit nem értesz és külön le kell járogatni ilyen csetlő-botló problémák miatt a gépterembe. Illetve a kolis géptermeket nem mindenhol lehet éjjel-nappal használni, eszméletlen nagy korlátot tud adni (én gyakran éjszakába nyúlóan is tanulok és a fent említett problémát nem lehet összehangolni a gépterem nyitva tartásával).

Másrészről a közösségi oldalak (na vajon melyik? :)) csoportjai nagyon (nagyon-nagyon-nagyon) nagy segítséget tudnak nyújtani, érdemes aktívan figyelni ezekre. Most lehet mondani, hogy "De én laptop nélkül végeztem el", vagy, hogy "Bezzeg régen...", de minek indulnál hátrányból a többiekkel szemben, ha ugyan úgy neked is ott van a lehetőség?

2014. júl. 7. 21:16
 16/17 anonim ***** válasza:

Hát én már az életemet nem tudom nélküle elképzelni :(

De biztosan nem kell feltétlenül tanuláshoz sem :)

Igazából nekem nincs saját asztali gépem, meg nem is itthon lakom év közben, hanem albérletben. Szóval kell. Gyakran használok internetet tanuláshoz (orvosira járok, néhány könyvünk szánalmasan elavult, sok dolog nincs benne, ami előadáson elhangzott, szóval bogarászhatom ki a dolgokat a netről), előadásokat is szoktam róla nézegetni, régen a jegyzőkönyveket is office-szal készítettem egy-egy tárgynál...

Amúgy biztos, hogy játszanál? Mert én laptopot meg tabletet is így választottam, hogy "Bár nem vagyok játékos, de mi van, ha megtetszik majd egy játék? Akkor vigye már!" alapon. Én ha gamer lennék inkább vennék 90-100-ért egy kisebb notebookot, meg mellé egy konzolt. A laptop úgyis gyorsabban elavul.

2014. júl. 7. 21:16
 17/17 anonim ***** válasza:
Amúgy azért érvelek, hogy legyen asztali géped vagy laptopod koliba, mert én laptop nélkül indultam és 2 hónapig úgy kellett boldogulni. Lehet mondani, hogy ez biztos az informatika szak miatt volt, de nem (integrálásba/deriválásba/800 oldalas könyv bemagolásába/stb ez nem játszik közre). Eszméletlenül megkönnyítette a dolgomat.
2014. júl. 7. 21:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!