Mennyire fontos a főiskolára (egészségügyi) a laptop? Létszükséglet vagy csak lehetőség?
hát nálunk sokan jegyzetelnek laptopba, és nem a felvágás miatt.
az összes előadás anyaga megvan wordben, szóval vizsgaidőszakban nem azzal leszel elfoglalva hogy vajon melyik füzetedbe jegyzeteltél, hanem csak kinyomtatod a word dokumentumokat.
de persze erre jó a netbook is.
igazából neked kell eldöntened, hogy neked mi a kényelmes, mit szeretnél, mennyi pénzt tudnál belefektetni az egészbe.
bár úgy gondolom, ha bejárós vagy, nincs szükséged laptopra, elég az asztali gép.
akk vegyél netbookot!
tapasztalatból tom, hatalmas előnyei vannak annak, ha magaddal tod vinni órákra és könyvtárba a géped: nem fogod elhagyni és meg tudod osztani az társaiddal a jegyzeteidet, tudsz csereberélni; dolgozatíráshoz nem kell mindent százszor begépelned; hazautazáskor a kis súly rengeteget számít, amikor anyukád telepakolja a bőröndöd kajával... a tanulmányi ügyeid intézésére bárhol alkalmad lesz, ahol van wifi; a tanulással jobban tudsz haladni, az idődet jobban be tod osztani, mert tuti lesznek nem neked is nem rövid lyukasóráid. minden nap laptopot cipelni pedig nem vmi kényelmes... pláne, ha esténként olykor úgy döntesz, aznap mégsem mennél haza... v ha bringával jársz...
Ha nem koleszos leszel, hanem otthonról jársz be, akkor nem létszükséglet a laptop.
Én mai napig füzetbe jegyzetelek.
Hátrányai: nincsenek azonnal megosztható jegyzeteim (csere esetén nehezebb dolgom van), nincsenek egy helyen elérhető jegyzeteim, mert minden füzetekben van, a füzeteim lakáson belül is három helyen - és nem vagyon állandóan online (néha előny!).
Előnyeim: nem kell félnem a vírusoktól és egy újratelepítéstől; nem kell állandóan biztonsági mentést csinálnom; nem kell aggódnom az akkufeszültség miatt és a nem kell harcolnom az áramforrásért. Ja, nem aggódom a sérülések miatt.
A magam részéről jobb a közérzetem, de egy koleszos például nehezen tud meglenni laptop nélkül.
Az egyetemi/főiskolai élet amúgy zernyi dologban megköveteli az internetet. Például tantárgyfelvételek, beadandók elektronikus feltöltése (és elektronikus elkészítése), oktatók a kötelezőket csak elektronikusan adják át (olyan forrásokat, melyek papíron, nyomtatásban nem léteznek), vizsgajelentkezés, vizsgák utolsó pillanatban való áthelyezése.
Az, hogy nekem, mint otthonról bejárónak nincs mindig internetem, valamennyire hátrány. Például az utolsó előadáson említette a tanár, hogy az első vizsgaidőpontra nem lesz kemény a vizsga. 5 percen belül betelt minden hely! Mehettem a nehezebb vizsgára. Pedig alapos tudásom volt és csak közepest kaptam, mások felszínes tudásra jelest. Persze ez ritka, nem is panaszkodom, de van előnye az állandó online létnek is. Ez mégsem győzött meg arról, hogy mindig legyen nálam gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!