Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi a véleményetek a két...

Mi a véleményetek a két egyetemi végzettségről?

Figyelt kérdés

1. - Környezetmérnöki kar

2. - Angol-irodalom bölcsész kar

Gondolok itt a tanulás nehézségeire, az iskolai végzettség elismerésére, valamint az életben történő megbecsülésre, jövedelemre, elhelyezkedésre stb...

2009. dec. 30. 11:18
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:

az 1.sztem jobb!!!

ha suli alatt igyekszel gyakorlatot keresni,akkor később se lesz baj.

2009. dec. 30. 11:35
 2/31 anonim ***** válasza:
a másodikat felejtsd el szerintem. Bölcsész, jogász, tele van velük az ország. Nem csoda, hogy csökkentették a felvehető helyeket. Vagyis jóval több lesz a pont mint idén. A mérnökin pl. nem.
2009. dec. 30. 11:44
 3/31 anonim ***** válasza:
0%
Az elsőnél értelmesebb válaszokat vársz? Ideje otthagyni a mesevilágot, amiben, élsz, mert a srác jól mondja, ezek a szakok kb. arra jók csak, hogy az egyetemnek meglegyen a létszáma. De ha már választani kell, válaszd az elsőt.
2009. dec. 30. 11:49
 4/31 anonim ***** válasza:

sztem a környezetmérnöki egyáltalán nem rossz választás!!!igenis hasznos manapság.

a 2.atviszont felejtsd el!

2009. dec. 30. 11:51
 5/31 anonim ***** válasza:
felénk az angol tanárokat is nagyon keresik
2009. dec. 30. 11:56
 6/31 A kérdező kommentje:
Kedves 11:49-es válaszoló! Először is miből gondolod, hogy az első válaszoló srác? A lottó számokat is ilyen jól látod? :) Nem tudom milyen végzettséged lehet, de gyanítom valami kütyügyárban robotolsz 3 műszakban!!! Tudod kinek a pap, kinek a papné... Én legalább tanulok tovább, hogy aztán majd boldoguljak az életben. A többiek válaszát köszönöm szépen, a 11:56-os válaszolótól még azt kérdezném, merre lakik? Hol van ekkora kereslet az angol tanárokra?
2009. dec. 30. 12:07
 7/31 anonim ***** válasza:

Azért egy tanár egész jól eltud boldogulni, ha olyat tárgyakat tanít, ami azért magyarázatra szorul. AZ idegen nyelv, a reál tárgyak, talán még a magyar is.

Ha eltud helyezkedni egy iskolában, (és igazából ezen van a hangsúly) akkor gyakorlatilag egész jó kis pénzeket lehet keresni. Eleve annyit kell tenni, hogy normálisan érthetően kell tanítani, szeressenek a gyerekek, és ezzel már meg is csináltad a reklámot magadnak. Korrepetálásokból, külön órákból azért egész szép kis pénzeket lehet össze szedni...

2009. dec. 30. 12:32
 8/31 anonim ***** válasza:

Szia!

A környezetmérnöki igen is hasznos, nem tudom ki hol él. Csökkentették a keretlétszámot a bölcsészkarokon, jogon, növelték orvosin és műszakin. De pl. tesóm bme-re akar menni, ott 50fővel csökkent, és az összes hely amit megjelölt csökkent a felvehetők száma, vagy stagnált, a barátnője magyarra a károlyira és ott dupláját veszik fel, mint tavaly, szóval egy mérnöki szakot mondjatok nekem ahol tényleg emelkedett! Nézd meg te hová akarsz menni, mert most mondanak egy számot, de attól még lehet a te helyeden csökkent, hivatalos forrás a felvin, egyébként meg lehet idén 400pont a tanári szak, ahol nem csökkent etc. ezt a tanulók határozzák meg, persze nem valószinű, de attól még ugyanúgy benne van a pakliban. Egy angol tanár is simán megél, meg egy fordító is. Ha a mérnökire mész csak akkor menj, ha szereted a matekot+fizikát(és nem gyenge szinten), + esetedben még a kémiát is. Remélem segítettem.

2009. dec. 30. 13:29
 9/31 anonim ***** válasza:
100%

Azt honnan tudod hogy csökkentették a BME-n?

Ne az irány számot nézd, mert az lényegtelen. A csökkenés/növekedés az államilag támogatott helyekre vonatkozik. Vagyis ha a felvin pl. 30 < 620 van írva, az annyit jelent, hogy max 620 embert vesznek fel arra a szakra. Hogy ebből pontosan mennyi államilag támogatottat, az utólag derül ki. Mivel növekedett az államilag támogatott felvehető helyek száma mérnöki képzésekre, ezért nyilván nőni fog a BME-n is. Mint mondtam az irányszámba beletartozik a költségtérítéses is...

2009. dec. 30. 13:41
 10/31 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, te nagyon pofára fogsz esni az életben. Honnan fogod egyáltalán finanszírozni a tanulmányaidat? Azt nem hiszem, hogy képes vagy a munkára az írásod alapján. Gondolom te, anyuci kedvence, nem is vállalnák egyszerű munkát, nehogy már te dolgozz három műszakban egy kütyügyárban..

Azt javaslom, ne tanulj tovább, a felsőoktatás nem az ilyeneknek való.

2009. dec. 30. 15:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!