Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Természettudományos hallgatók...

Természettudományos hallgatók nem hiányoljátok a gyakoribb önkifejezést?

Figyelt kérdés

én kb. szenvedek, hogy harmadéve párhuzamos természettudományos hallgató vagyok és nincs olyan motívum az egész önellentmondásos agymenésben (ti. a természet-társadalomtudományban), ahol önállóan logikai szálra fűzhetném a gondolataimat és feedbacket kapnék róla.

Ha itt merik mondani, hogy nincs helye szabad gondolkodásnak,

bölcsész szakokon miért engedhetik meg maguknak, hogy bármivel kapcsolatban általánosítsanak?

Ha természettudománnyal foglalkozok, le kell mondanom önmagamról? a szellememről? Ezért is van tele önellentmondással a tudomány.

legalább egy ilyen rohadt kurzus lenne ahol kiváncsiak az emberre is, nem csak szótagokra. BTK-n miért nincsenek dögivel karikázós zh-k?? és miért nevetségesek ott, míg itt kínosan érzi magát a professzor úr (és tényleg egy professzor sem kivétel ezalól, még ha nem is érzi ingének!), ha egyéni gondolatokkal találkozik.

Szóval szerintem kegyetlen a határvonal bölcsek és "REÁL"-osok között, és megölik bennem ("bennünk") a gondolkodás képességét (vö. Sir Ken Robinson).

Úgy látom mégis a többséget hajtja a megfelelési vágy és végigszenvedi ahogy megölik a tiszta logikáját, s még közben (több ízben kellett már ilyennek a fültanúja lennem) rettentően semmibeveszik, nevetségesnek tartják a "szabad bölcsészeket".

Szóval mit gondoltok, jó ez így (nektek), vagy szintén hiányérzetetek van (legalább valahol mélyen)?

(Persze nem akarom a BTK-t az ideálnak beállítani, sőt: ott épp fordítva kínos a kérdés: hogyan kevernek tényeket/normákat a szabad elbírálásba? hogy "merészelnek" qualifikálni egy "bölcsészt"?)

2014. jan. 15. 01:08
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Na tessék, má megin lebuktam! Pedig annyira próbánám eltitkóni! Dehát egy magasabbrendű elme éles szemét egy magamfajta porbafingó tanyasi nyugger hogy tudná má mekktéveszteni? :-D
2014. jan. 15. 17:04
 12/31 A kérdező kommentje:
valsz. vn összefüggés benne, hogy épp a vizsgaidőszakban tört ki belőlem egy ilyen thread... de... most komolyan láttatok már olyat, hogy OLVASHATÓ jegyzet??... amibe nem döglik bele az agyad fél oldal után mert olyan pocsékul van megfogalmazva? miközben tulajdonképpen azért kötelezted el magad a szak mellett, mert ez a bizonyos téma érdekelne téged egjobban az egész világon (már ha vagy ilyen szerencsés hogy nem írtottÁk ki belőled az érdeklődést már az alap[italic]"oktatás"ban... (ld. pályaválasztási köztragikomédia)
2014. jan. 16. 21:24
 13/31 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Ott a hivatalos tankönyv! A jegyzet persze, hogy pongyolán van megfogalmazva, mert nem a rizsa miatt fogsz átmenni normális szakon.

Továbbá a jegyzetet mindenki a saját szája íze szerint gyártja, és a saját gondolkodásának megfelelően. Ha nem tetszik írj egy jobbat!

2014. jan. 16. 23:28
 14/31 anonim ***** válasza:
Öööö.... izé... a zegyetemen a tankönyvet híjják jegyzetnek.
2014. jan. 17. 06:11
 15/31 anonim ***** válasza:

Nem éppen.

Magadnak jegyzetelsz és ott a tankönyv. Amúgy kérdező, az meg egyes-egyedül a te hibád, hogy nem tudsz jegyzetelni.

2014. jan. 17. 08:47
 16/31 anonim ***** válasza:
Óh anyám, borogass!
2014. jan. 17. 11:49
 17/31 A kérdező kommentje:
a gyengébbek kedvéért a tankönyvekre utaltam...
2014. jan. 17. 13:53
 18/31 A kérdező kommentje:

amikről azthittem köztudomású hogy kényszeresen és igénytelenül vannak megírva.

nagy már ígyis a kontraszt itt a prózai hozzászólásokkal, de hagy tegyem hozzá, hogy szerintem egy könyv ami nem írói szándékkal van megírva, az nem könyv, és talán ki is lehetne mutatni, hogy szabályosan káros az olvasásuk...

2014. jan. 17. 14:00
 19/31 A kérdező kommentje:

olyan jó hogy mindig abból indul ki a többség hogy a másik egy hülye...

önbizalom emberek, nem itt kell egymást taposni. csak békésen.

2014. jan. 17. 14:13
 20/31 anonim ***** válasza:

"szerintem egy könyv ami nem írói szándékkal van megírva, az nem könyv, és talán ki is lehetne mutatni, hogy szabályosan káros az olvasásuk..."

Kérdező, te egy kifejezetten primitív megnyilvánulása vagy annak, amit mi bölcsésznek hívunk. Kérlek ne égesd a reál szakokat, azzal, hogy közénk valónak vallod magad.

Egy nem ritkán 1000 oldalas tudományos igényességgel megírt munka ami az adott témában felhalmozott tudást foglalja össze igenis KÖNYV. Nem jegyzet! Egyébként még mindig nem tudom, hogy hol tanulsz de érdemes lenne a kezedbe venned Szentágothai János professzor úr Funkcionális anatómiáját, amiben a tényleges anatómia és élettan alapokon kívül sok helyen visszaköszönnek művészi alkotások, történelmi momentumok, és az egész KÖNYV irodalmi igényességgel van megírva.

Felénk egyébként a jegyzet egy max kétszáz oldalas, tömör, lényegretörő puha borítójú segédanyag, ami azt a célt szolgálja, hogy a diák kispórolhassa a rizsa részt, amit te úgy imádsz, a nem ritkán ezer oldalas tankönyvből, és gyorsan effektíven lehessen tanulni, de a mélyebb megértéshez ez általában nem elég. Az egyetemi tankönyv megnevezése pedig nálunk KÖNYV.

Egyébként pedig azt tanácsolom neked, hogy hagyd a reált a francba. Láthatóan SEMMI tisztelet nincs benned a reál tárgyak, és tudományok iránt. Az is egyértelmű, hogy egyetlen igényes tankönyv nem volt még a kezedben, tehát kizárásos alapon a minimumra törekszel a reál szakodon. Ennek így nincs értelme. Menj humánra!

2014. jan. 17. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!