Bionikát átlagos (nem kiemelkedő) képességekkel el lehet végezni, úgy hogy előtte a természettudományos tárgyakat autodidakta módon az előző évben újra áttanulod részletesen?
A bionikát el tudja végezni, aki idejön és nem rest tanulni.
(Ha át akarsz valamit nézni, akkor a matekot és a programozást ajánlom, esetleg a fizikát.)
Simán, én full hülyén érkeztem, nulla tudással kb. Most már másodéves vagyok :) Igaz ehhez egy rakat szerencse, sok éjszakázás, és rengeteg vérfürdő kellett hozzá. Hát nem könnyű az biztos. Főleg, ha nem csak kettesre mész, mert akkor tényleg mindent kell tudni.
Ugye aki el akar helyezkedni, annak nem árt kettesnél jobb jegy, mert nagy a konkurencia, állásra meg egyelőre nincs sok szükség még. Persze a jövőben változik majd, és sokfelé el lehet helyezkedni. Plusz ha sikerül találni egy jó TDK helyet, vagy gyakorlati helyet, akkor tökmindegy hányasaid voltak, ott úgy is a kutatás a lényeg, és hogy mit raksz le az asztalra.
Na gépről vagyok. Szóval ilyen mentalitással biztosan nem fogsz bukdácsolni, amivel hozzáállsz. Azért azt is megmondom hogy vannak sokan akiket nem érdekel a szak igazából, de mégis nagyon sokan jótanulók. 4-5-ösökkel... Nem tudom, hogy mi lesz velük, lehet megtalálják majd a nekik tetsző területet. Tehát itt nem általános a bukdácsolás egyáltalán. Az fix, hogyha év közben csak napi pár órával többet foglalkoznék a dolgokkal, kb 4-5ös lennék. Meg sajnos képtelen vagyok 1-2-3 napnál többet tanulni egy ZH-ra vizsgára, és így vannak vegyesen 2-3-4-es jegyeim, érdeklődéstől függően. Persze változtatni akarok ezen, csak félévről félévre próbálok fejlődni, mert egyben nem megy. Bizony jellemformáló is az egyetem :)
Szóval nyugi, ha szorgalmas vagy alapból, és tisztában vagy a képességeiddel, mint megértés, absztrakció stb. Akkor te is 4-5ös kategória leszel. Ha meg becsúszik egy 2-3 semmi gond, mindig lehet javítani, de az se gond ha becsúszik. Akkor van baj, hogyha érdektelenségből buksz, és emiatt bukod a tárgyat, mert nem jársz be, nem írsz házikat, elbukod a pótzh-t, vizsgát és emiatt csúszol. Szerencsére ez még velem sem fordult elő, valahogy mindig sikerült megcsinálnom a tárgyat. Szóval ha nekem ment, akkor egy szorgalmas és felkészült emberkének tuti fog :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!