Meglehet tanulni autodidakta hegedulni?
9 éve hegedülök, az első 1-2 évem valami borzalom volt, mennyit szenvedtem. Mondjuk én élveztem is, mert nagyon szeretem, zenei pályára készültem, aztán meggondoltam magamat; most csak simán járok zenesuliba és a népzenére mentem át inkább.
Kiválasztottad a legnehezebb (legalábbis az egyik legnehezebb) hangszert. :D
5 évig kínoztuk egymást a zongorával, aztán abbahagytam, egyszerűen nem nekem való, a bal kezem nem tud ráállni a hegedű után. Gitározni megtanultam magamtól (nem profi szint nyilván, de 1-2 számot elő tudok adni :D), furulyázni meg okarinázni is könnyű így már.
De ha hegedülni akarsz, javaslom, hogy iratkozz be zenesuliba. Én csak ajánlani tudom, bár amíg csak üres húrokat húzol az elején, meg a kötést, dinamikákat tanulod, marha unalmas tud lenni. Emlékszem, egy csomószor összegyűrtem a kottát és feldöntöttem a kottaálványt, úgy haragudtam. :D Mikor már fekvésváltást meg vibrátót is tanultam, akkor már sokkal jobb buli volt. :)
Bocsi, ha televágtam idegen szavakkal, de örülök, hogy valakinek kifejthettem kedvenc hangszerem iránti szeretetemet. :D
Ja és ha úgy döntesz, hogy elkezded, ne ugorj bele fejest, szóval nehogy megvegyél egy hegedűt. :D
16.L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!