Kinek van igaza?
Tudod mit tennék a helyedben, ha olyan jó tanuló lennék? Elmennék egy erős gimnáziumba, utána kereskedelmi főiskolára, vagy olyan egyéb helyre, ahol magasabb szinten tanulhatsz, de ezen a vonalon. Nem tudom pontosan, most milyen sulik milyen szakkal vannak. Ha elmész szakmunkásba szakácsnak, nagyon hamar meg fogod utálni, mert többnyire nem a lángész emberek ülnek ott, utána meg már nagyon nehéz lenne továbblépned. És ha nemzetközi vonalra akarsz egyszer lépni, ahhoz pedig ész is, nyelv is kell, nem csak gyakorlat. Szóval anyukádnak igaza van, hogy tanulj, és emellett még élhetsz a hobbidnak, esetleg kereshetsz versenyeket, tesztelheted magad.
35/N
Érettségizz egy erős suliba, ahol a nyelvet tanulod. Mire végzel addigra rájössz, hogy akarsz-e még sütögetni, ha igen, akkor elindulhatsz abba az irányba. Ha nem, akkor még mehetsz tovább másfelé.
Egyébként egy mesterszakács többet keres mint pl. egy tolmács, de ha a főzésben nem jeleskedsz majd, akkor nem lesz olyan álom meló.
Én hallgtnék Anyukádra. A nyelvekből csak előnyöd lesz, a sütés-főzés jöhet utána is.
Igazad van Anyukádnak. Az érdeklődési köröd még sokat fog változni, nem kell szövegeket fordítanod csak.
A nagyobb lehetőség nyilván a több nyelv profi tudásában rejlik.
Nehogy már szakmunkásképzőbe menj, ha többre is képes vagy!
Nagyon meg fogod bánni.
38/N
"Egyébként egy mesterszakács többet keres mint pl. egy tolmács"
Csak nem Magyarországon.
Én is inkább egy erős gimnáziumot ajánlanék, mondjuk egy nyelvi előkészítős tagozattal.
Hidd el most még rengeteget változhat az ízlésed,ha egyből szakközépbe mennél,lehet,hogy nagyon megbánnád.
Ha érettségi után is úgy érzed,hogy ezt akarod,akkor szabad utad van.
Egyébként én több okból sem javaslom a vendéglátást:
Elsősorban hétvégéd nem nagyon lenne, és amúgy is rengetegen jelentkeznek évről évre, már mindenki ilyen végzettséggel rohangál.
Azt javaslom,a sütés-főzés maradjon hobbi szinten, majd a leendő párod biztosan fogja értékelni, és legyen egy rendes jól kereső állásod,amit szeretsz majd !:)
Először a nyelv, azzal sokkal többet érsz.
Ha beszélsz nyelvet/nyelveket, akkor mehetsz külföldre is szakácsnak, ha mégis azt akarod majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!