Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Cukrász vagy jogász? Részletek...

Cukrász vagy jogász? Részletek lent

Figyelt kérdés

Első éves vagyok a jogi egyetemen de nagyon úgy érzem ez nem nekem való.Először is nem ez álmaim foglalkozása,mindenképp vállalkozni szeretnék ezért találtuk ki a családdal hogy a jogász szakma nagyon jó lesz nekem.Diszkalkuliám van,összekeverem a számokat,matekból nem is érettségiztem ezért is kizárt a közgazdasági tanulmány...a cukrász-szakács páros viszont régóta érdekel.A nagy dilemmám egyrészt a megélhetési és előrelépési különbségek miatt van.Most nagyon megterhelő szellemileg a jogi tanulmány,folyton összekeverem a latin kifejezéseket (biztos a diszkalkulia miatt) a cukrászság viszont fizikailag megterhelő.Én nagyon kreativ ember vagyok és valljuk be a jogi egyetem csak a magolásról szól,pontosabban a logika nélküli magolásról ami már most 3 hónap után is megőrjít.Viszont ha sikerül elvégeznem elég sok mindent kezdhetek vele,kapcsolataim is vannak igy nem a munaknélküli jogászok népes táborát gyarapitanám. (persze ha nem végigbukdácsolom).Sokkal inkább a vendéglátás felé húz a szívem ahol viszont a fizetések alacsonyak,kivéve ha a legjobb vagy de ehhez is meg kell mászni a szamárlétrát.A szüleim azt mondják mindenképpen szerezzek felsőfokú végzettséget mert megvan hozzá az eszem.Ja és még valami!Mindenképpen külföldön szeretnék élni bármit iskezdek magammal.Tudakozódás után kiderült hogy a magyar jogi diploma nemér semmit külföldön,már azért semmert ugye minden országban más a jogrendszere,jogszabályai,stb.Utolsó gondolatként pedig sokkal értelmesebbnek látom egy olyan tevékenység végzését ami valódi,kézzel fogható hasznot jelent valaki számára.Mert szerintem a szakmáknak igen is vanjövője csak meg kell találni azt a fajta foglalkoztatási módot ahol nem zsákmányolják ki az embert...

Érettségim 75-90%osak lettek,angol emeltem van és egy középfokú angol nyelvvizsgám.Ja igen,nyelveket nagyon könnyen tanulom, főleg ha használom.Művészi érzekem is van,verseket írok jó pár éve,a gimnáziumi ujságban publikáltam.Ezeket ismerve ti mit tanácsoltok,mihez kezdjek?

2009. nov. 16. 17:17
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
hát igen csak itt a pénzkérdés hogy valamit valamiért...meg ha tönkremegyek testileg a cukrászkodásban az sem jó (már igy is gerincferdülésem van) bár ha kiemelkedek nem kell nekem egész nap güriznem...ki tudja mi a jó döntés ilyenkor :(
2009. nov. 19. 22:21
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Eloszor meg kell jol tanulni egy szakmat.Aztan meg kell elni belole,es utana meg kell probalni meggazdagodni. Ezek egymast koveto lepesek,nem lehet a sorrendet felcserelni.

A cukrasz nem vegez olyan nehez fizikai munkat, ami karositana az egeszseget.

Barmilyen szakmat valasztasz,ha ki akarsz emelkedni, a feltetelek meg vannak hatarozva: ratermettseg, szakmai tudas,fantazia,onbizalom sok aldozat es turelem.

Aztan persze specializalni kell valamire, amit csak te tudsz elkesziteni,es ezt allandoan fejleszteni kell.

2009. nov. 20. 00:10
 13/19 A kérdező kommentje:
ezzel azt akarod mondani hogy hagyjam ott félévkor vagy év végén az egyetemet és kezdjem el a cukrászatot? végülis ha végigjárom ezt az évet azzal nem vesztegetek annyi időt és legalább megtudom, tényleg akarom-e ezt a jogot, vagy sem
2009. nov. 20. 12:23
 14/19 anonim ***** válasza:

Persze az evet mindenkep be kell fejezni,sot olyan jol amennyire az erodbol futja!Lehet,ha tul esel az elso nehezsegeken,rajossz,hogy esetleg erdemes nekifutni a masodik evnek is?

Az is lehet,hogy rossz a tanulasi modszered.Hogy keszulsz a vizsgakra?A csoportos tanulas nagyon hatasos.

Nem becsulnem annyira ala a latint,mert az a logikus gondolkodasra tanit, azt nem bemagolni kell,hanem felfogni.Ha sikerul, akkor az erdekesse valik.Ez annak akinek "megvan az esze"nem okoz problemat.

2009. nov. 20. 23:31
 15/19 A kérdező kommentje:
eddig a latint nem nagyon tanultam mondjuk...mert olyan tanár van aki alig kér számon...de tény hogyha tudnám az alap szókincset akkor nem kéne annyit magolnom.igen, most jöttünk rá páran hogy együtt jó tanulni,a következő vizsgára igy készülünk,meglátjuk hogy sikerül...lehet hogy csak most látom ennyire kritikusnak a nem is olyan kritikus helyzetet :) elvégre semmiből nem buktam meg,lehet hogy a rómaijog zh-m is sikerül...igy már sokkal derüsebben látom a világot:))
2009. nov. 20. 23:59
 16/19 anonim ***** válasza:
Fel a fejjel, fog az menni!
2009. nov. 21. 13:08
 17/19 anonim ***** válasza:
Valahogy én is így vagyok vele. Mert a jog nekem a biblia, csodálom, imádom, de matekból kicsit gyenge vagyok, és a humán tantárgyak nem mennek jól. De én az életemet óvodás korom óta úgy képzelem el hogy én ügyvéd leszek, mert ez szeretnék, és nem érdekel ki mit gondol. Szerintem próbáld ki magad külföldön, ha tetszik akkor gyere vissza tanulni majd menj ki, ha nem akkor gyere vissza és próbálj itthon kezdeni magaddal valamit. A jog nagyon száraz és borzalmas, de akit érdekel annak nem is kell magolnia (mint pl nekem.. nem tudok magolni.. csak ha érdekel, és ez érdekel :D) szóval, szerintem menj ki, próbálj szerencsét, ha bejön menj ha nem akkor maradj. És cukrászkodj itthon :D
2010. jan. 19. 23:18
 18/19 A kérdező kommentje:
egész jó lett az első félévem :) úgy tervezem hogy 3. évben elkezdem a vukrászatot mellette így mindkettőt elvégzem végül
2010. jan. 20. 20:23
 19/19 anonim ***** válasza:
melyik egyetmre jársz?
2011. ápr. 24. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!