Jogász képzés vagy valami teljesen mást válasszak? Teljesen tanácstalan vagyok :S! 22/F
Milyen szakon szereted az első diplomádat?
Egyébként nem iljedj meg, a klasszikus jogászra pl:cégjog, büntetőjog, polgárjog, családjog valóban nincs nagy kereslet, mert eléggé telített a piac, de ha olyasmire specializálódsz ami rétegjog akkor tuti, hogy nem lesz gond.
Pl: nemzetközi jog ezen belül is főként a jogharmonizáció, azt internetjog, adós és befektetési jog stb.
Nem tudom milyen diplomád van, de ehy közgáz és jogász diplomával manapság sem lehet nagyot tévedni.
Tanulni kell, de ha a szüleid tudnak támogatni és találsz valamit amagdnak amit élvezel és nem szokványos akkor nyert ügyed lesz.
Akkor mindenképpen kell hozzá egy ütősebb diploma még pluszban, vagy egy jobb master.
A jog ezután már sétagalopp lesz az első két évben mert sok mindent megtanultál már.
Vagy gondolkodhatsz pl ebben
vagy itt tudod megnézni a matereket még
szóval az nem kérdéses, hogy tovább kell tanulnod, a jog nem rossz ötlet egyébként csak találd meg azt a kissé elhanyagoltabb szegmens ahol nincs túlképzés.
VAGY ha mégis a materben gondolkodnál akkor a CEU nem jutott még eszedbe?Nézz szét ott is, az ott végzettekért mindenhol kapkodnak Európa szerte nem csak itt Magyarorszgon.
Borsos a tandíj de ha még nem vettél fel diákhitelt megteheted és csak négy félév, vannak két féléves masterek is és bőven megtérül.
Az ismerőseim között négyen ott végeztek, hát cserélnék velük bankkártyát pedig öt évvel fiatalabbak nálam.
Szóval gondold nyugodtan át.:o)
Huh köszi szépen :D Erről a CEU-ról még sohasem hallottam. Bár van angol nyelvvizsgám, mégsem érzem magam annyira jónak, hogy egy egyetemen angolul tanuljak. A közgázos master is jó lenne csak a matekból nagyon nagyon gyenge vagyok....:( Az összes masterra pedig nem jelentkezjetek, csak arra ami az Igazgatásszervező diplomámra épül.
Akkor azt mondod nem nagy melléfogás a jogi egyetem? Idő-pénz-energia függvényében.
Nem sztm abszolút nem melléfogás.
A Corvinus mastereit azért ajánlottam, mert nem mindenhol alapfeltétel, hogy penge legyél matekból, nézd át nyugodtan azért.
Igen a CEU-hoz már nem árt egy gyenge felsőfokú amikor elkezded, hiszen ott van felvételi is.
De én azt gondolom, hogy jogi diplomával nagyon jól fogsz járni, ha már az első pillanatban elkezdesz kutatkodni abba az irányba, hogy milyen szakirányba lenne érdemes továbbmenned nyilván olyan ami érdekel, amit anno felsoroltam azok csak példák.
Ne ijedj meg jó jogászokra mindig szükség van.:o)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!