Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Diszkalkuliásan emelt biológia...

Diszkalkuliásan emelt biológia-kémia érettségi?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy a kémia emelt érettségin 60% számítás..De hallottam olyat, hogy akk. 2 tételt húznék ki, mivel számítás alól fel vagyok mentve. Lehetséges-e ez? Kérdésem az, hogy az emelt érettségit, hogy lehetne megoldani? (úgy h ne kelljen számolnom) Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

2013. máj. 27. 16:46
1 2 3
 21/24 A kérdező kommentje:

És ha járnék külön kémiatanárhoz? aki egyetemistákat (is) fogad, és gyakoroljuk a számításokat?

mindne rajtam múlik..ha vmit akarunk....

mellesleg a vegyész vagy a gyógyszerészeti a könnyebb?

2013. máj. 27. 20:16
 22/24 bensdorp ***** válasza:
100%
Kinek mi a könnyebb. A gyógyszerészetin nagyobb anyagmennyiségeket kell megtanulni az orvostudományos részek miatt, de sokaknak ez az élvezetesebb és változatosabb. És vannak, akiket nem érdekel ennyire az ember biológiája, csak a kémia - nekik könnyebben megy a vegyész.
2013. máj. 27. 20:28
 23/24 anonim ***** válasza:
87%
amiket te elmondtál itt az látszik, hogy nem az alapvető logikai összefüggéseket nem érted, hanem inkább abba a csoportba tartozol, akik magát a műveletet memorizálják nehezebben. diszkalkuliásnak nem azt nevezzük, aki nem tud számolni, hanem akinek nehézsége van vele. tehát ha igazán szeretnéd simán be tudsz kerülni, ha komolyan gondolod el is tudod végezni, minden nehézség ellenére. nem mondom, hogy nem dupla annyi munkával, mint a többiek, de egyáltalán nem lehetetlen. a magántanár meg jó ötlet, mellette leginkább gyakorlásra és alternatív, nálad hatékony tanulásmódszertanra lesz szükséged. ezen kívül elmehetnél még egy szakértői vizsgálatra, ami célzottan kideríti, hogy pontosabban mi is nehéz neked a matekban. (persze lehet, hogy ez már megvolt, akkor nézd át a meglévő papírjaidat egy tanulásmódszertannal foglalkozó szakemberrel közösen és beszéljetek meg pár módszert, amivel megkönnyítheted a dolgodat)
2013. máj. 28. 18:23
 24/24 anonim ***** válasza:
100%
GYTK-ra, ha fel is vesznek ott úgy sem úszod meg a számolást... Ott kőkemény kémia van.
2013. jún. 5. 14:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!