Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Diszkalkuliásan emelt biológia...

Diszkalkuliásan emelt biológia-kémia érettségi?

Figyelt kérdés
Tisztában vagyok vele, hogy a kémia emelt érettségin 60% számítás..De hallottam olyat, hogy akk. 2 tételt húznék ki, mivel számítás alól fel vagyok mentve. Lehetséges-e ez? Kérdésem az, hogy az emelt érettségit, hogy lehetne megoldani? (úgy h ne kelljen számolnom) Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

2013. máj. 27. 16:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

"álmom lenne bekerülni a gyógyszerészetire, mindig is ezt akartam (7éves korom óta) és most egy papír miatt váljon porrá maga az álom?"

Nem akarlak megbántani, de diszkalkuliásan nem leszel gyógyszerész.

lapból egyetemen a középiskolásnál jóval keményebb a matek.

[link]

Olvasd el ezt.

Az egyetem után meg nyilván kell dózisokat számolni, titrálni, gyógyszereket kevergetni, méricskélni.

Azért ez nem játék...

2013. máj. 27. 19:27
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

A vegyészet ugyanilyen.

[link]

A kémia szerves része a matek. Ráadásul egyetemi szinten nem csak a középsulis matek kell hozzá.

2013. máj. 27. 19:31
 13/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat.

Pontosabban, orvos látogató szerettem volna lenni. Tehát nem gyógyszergyártás...

Orvos látogató, amilyen cégnél lennék annak a gyógyszerét ajánlanám az orvosnak.Gondolom ezt tudjátok...

Nagyon elvagyok keseredve, mert így nem tudom h mi lesz velem az életben. :(

Köszönöm szépen mégegyszer a válaszokat. Sokat segítettetek.

2013. máj. 27. 19:40
 14/24 bensdorp ***** válasza:
100%
Ha a kémiai számítások mennek, akkor nem lehet túl súlyos a diszkalkuliád, és felesleges is a papírod róla. Azt viszont nem igazán értem, hogy ha a kémia számítások mennek, akkor a fizika és a matek miért nem...
2013. máj. 27. 19:42
 15/24 bensdorp ***** válasza:
100%
Nos, én a helyedben eltettem mélyre egy fiókba azokat a papírokat, és úgy tennék, mintha nem lenne ilyen diagnózisom. Ugyanis ahogy leírtad, képes vagy ellene küzdeni. Ne mondd el senkinek az egyetemen (vizsgáztatóknak pláne ne), és ha tényleg megy, akkor nem lesz gond.
2013. máj. 27. 19:45
 16/24 bensdorp ***** válasza:
100%
Mármint ezt tenném így, hogy nem akarsz gyógyszert gyártani. Így nem játszanál senkinek az életével.
2013. máj. 27. 19:46
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos az mindegy, hogy egyetem után mi akarsz lenni.

Akár gyógyszergyárban akarsz dolgozni, akár orvoslátogatóként, akkor is el kell végezni az egyetemet, az egyetemen meg a matekot.

De szerintem sem lehet olyan súlyos a bajod, ha a kémia számítások mennek. Tedd el a papírt, ahogy bendsorp írta, és foglalkozz a matekkal.

2013. máj. 27. 19:48
 18/24 A kérdező kommentje:

És vegyészen és gyógyszerészen kívül milyen ágazatok vannak ami kémiával kapcsolatos?

Pl kémia tanár- jó az azért nem szeretnék lenni mert a tanárokat manapság nem tisztelik. Sőt még ha rászólnék a gyerekre az nekem jönne.

Tény, h nem vagyok 100%ban diszes...még 70%ban sem....

de a matek nem megy....soha nem ment..

de talán azért is mert soha sem volt siker élményem..annyit tanultam és nem sikerült.

de kémiát imádom, a számolási rész jobban szeretem mint bármelyik mást...

Mégegyszer nagyon-nagyon szépen köszönöm a válaszokat :)

2013. máj. 27. 19:56
 19/24 anonim ***** válasza:
85%
Én nem ismerek más olyan szakot, amihez csak kémia kell, csak a vegyészmérnöki, de az matekosabb, mint a vegyész.
2013. máj. 27. 19:59
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Mondom, matek nélkül nincs kémia. Az egyetemi kémiához pedig egyetemi szintű matek kell.
2013. máj. 27. 20:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!