Diszkalkuliásan emelt biológia-kémia érettségi?
eddig minden évben 60% az elmélet volt, az idei kivétel ez alól, itt ugyanis 50% volt a számítás, de semmiképp nem 60.
Én olyat hallottam, hogy volt aki ellógta az írásbelit, mondván írásban nem tud teljesíteni, ezért két szóbeli tételt húzott, ami nagy kitolás a többiekkel szemben.
Én azt mondom, hogy akinek komolyan ilyen problémája van (nem csak kibúvónak szerzett róla igazolást) az ne menjen egyetemre, mert ott sem lesznek ilyen kiváltságok. Sokat kérnek számon írásban, úgyis kibukik, akkor ne vegye el másoktól az államilag támogatott helyeket.
és hova menjek tovább tanulni? legyek utca seprő??
álmom lenne bekerülni a gyógyszerészetire, mindig is ezt akartam (7éves korom óta) és most egy papír miatt váljon porrá maga az álom?
Én gyógyszerésznek tanulok (SOTE). Első évben általános kémián, biofizikán külön szigorlati tétel a számolások, így évközben is jó sok van belőlük. Arról nem is szólva hogy van két félév matek is. Másodévben meg fizikai kémia szinte csak a mérési eredmények kiszámolása, analitikai kémia tetemes része számolás.
És itt nincs olyan hogy inkább másik tételt húzol, vagy hogy nem veszed fel a matekot mert akkor nem tudod felvenni a ráépülő tárgyakat, tehát nem fogod tudni elvégezni még a második évet sem.
Értem.
DE az alapvető számolásokat tudom.(szorzás.osztás.kivonás)
Amik az egyetemen vannak számítások, azok mennyire nehezek?
Az egyetemen jóval nehezebbek a számolások, mint emelt kémián voltak. Elég sokan belebuknak emiatt az első félévbe. Az 5 év alatt végig kell számolni, viszont szerintem egyre könnyebbek a feladatok (vagy csak egyre rutinosabb lettem, nem tudom).
A szakma gyakorlása közben nagyon sokat, gyorsan és igen biztosan kell számolni, de ott elegendőek ezek az egyszerű műveletek. Ha ezek mennek olyan szinten, mint másoknak, akkor lehet, hogy sikerül eljutnod odáig.
Úgysem tudnék bennt maradni az egyetemen, hogy járnék külön kémia tanárhoz?
És a vegyészeti nehezebb?
Nagyon szeretem a kémiát, és ez az egy tantárgy amiből kiemelkedően jó vagyok, és ezt szeretném csinálni. Kémiával kapcsolatos dolgot.
Van érvényes határozatom, h mindne számítási feladatból felvagyok mentve (földrajz.fizika matek stb..)
Ezzel ellentétbe kémia dolgozatoknál kértem a tanárt, hogy vegye figyelembe a számítási feladataimat. Tehát h számítsa bele. És mindig 5 dolgozatokat írok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!