Dugjak vagy tanuljak?

Figyelt kérdés
szerintem nevetséges hogy 40 pluszpontot kap az,akinek van gyereke/terhes.véleményetek mi?
2013. máj. 24. 22:02
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
47%
Nem olvastam el az összes választ, úgyhogy nem tudom mennyire fog bárkit is bántani, amit írok. Viszont én alapból nem igazán értek egyet ezekkel a többletpontokkal. Mitől okosabb valaki, akinek gyereke van? Mitől van több joga vkinek egyetemre járni, mert szociálisan hátráltatottabb, mint én? Aki ilyen helyzetben van, az kaphasson valami szociális ösztöndíjat egyetemen, mikor már bekerült, de ne legyen több esélye benn lenni, mint nekem. Arról nem is beszélve, hogy ki mondja meg, hogy mi számít szociálisan hátráltatottnak? Én szüleimmel élek, apukám elég jól keres, erre nem kaphatnék egy forintot sem. Viszont az senkit nem érdekel, hogy NEM TARTANAK EL szüleim, az utolsó fogkrémig is én fizetek magamnak mindent és már most nem tudom mi lesz, ha ne adj Isten idén felvesznek és könyveket kell vennem, vagy bármi mást. A saját keresetemből élek jelenleg, de orvosi mellett nem engedhetem meg, hogy úgy dolgozzak, mint most. De semmit egy forintot nem fogok kapni, mert ide vagyok bejelentve és nem tudom bizonyítani, hogy nekem személy szerint egy forintom sincsen. Na tessék! Kapja be az, aki ezt az egész pluszpontos rendszert kitalálta és kész. Mindenki kerüljön be az eszével és tudásával és ne azért, mert gyereke van, vagy mert sz@rul él. Mert attól még nem érdemli meg jobban, hogy ott legyen.
2013. máj. 25. 17:11
 32/38 anonim ***** válasza:
66%
mindenki nyomatja hogy nem lehet gyere mellett tanulni. rendben, biztos nehéz egy anyának lenni. akkor minek akar egyetemre menni? akkor MIÉRT tolja be az állam?? hogy kihulljon az első félév után? merthogy ha tényleg ennyire nehéz tanulni gyerek mellett, akkor nem fogja megcsinálni. egyébként én nagyok családcentrikus vagyok, szeretnék majd gyerekeket(legalább hármat), de biztos vagyok abban, hogy amíg tanulok, amíg nem elégítettem ki az elmémet, addig én nem fogok gyereket szülni. éppen ezért tolódik ki a gyerekvállalás, ezért van az, hogy régen 20 évesen mindenkinek gyereke volt, most meg jó, ha 30 éves korára összejön az első. és nem, nem bánom. ha majd leketyeg a biosz órám, akkor örökbefogadok. nekem aztán mindegy. végeztem már egy okj-s képzést anyuákákkal, siralmas volt, sorban szerezték a karókat, és minden mondatot úgy kezdte, hogy "jajj, a gyerek". hirtelen nekem úgy tünt, hogy az iskola is, meg a gyerek is nyűg. viszont egyik sem volt kötelező. ha már egy nyamvadt okj-n kiakadnak, amihez lássuk be, nem kell agysebésznek lenni, mit csinálnának az egyetemen? szóval nem, én nem támogatom ezt. az alapítson családot, aki teljes értékű anya tud lenni. és mielőtt kiforgatjátok, ez egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy húzza le a rolót.
2013. máj. 25. 18:18
 33/38 anonim ***** válasza:
Előttem szóló az az IDEÁLIS
2013. máj. 25. 19:31
 34/38 anonim ***** válasza:
28%

DE nem mindenki él "ideális" helyzetben...

Sokszor kényszerül valaki egyetemre...sok olyat ismerek aki ha normálisan fizetnék a középfokú beosztását akkor nem akarna diplomát gyerek mellett. De amikor azt látod hogy mekkora a különbség egy érettségizett és egy diplomás között akkor nekivág a dolognak.

2013. máj. 25. 19:35
 35/38 anonim ***** válasza:
66%
aki annyira rossz anyagi helyzetben van a végzettsége miatt, az nem szül még gyereket. jó esetben. egyébként meg, ha nem bír tanulni gyerek mellett, akkor sem fog semmit érni a papírjával, ha alig van mögötte tudás.
2013. máj. 25. 19:45
 36/38 anonim ***** válasza:

Élettapasztalatod még nincs a válaszod alapján.

Az anyagi helyzet változik, változhat az élet folyamán,és nem csak + irányba. Tehát attól hogy már szült valaki még alakulhat úgy hogy az élete (pl. otthagyta a férje ,megemelkedett a devizahitele, stb), és onnantól egy középfokú beosztásúnak járó fizetés (ami jelenleg legtöbbször minimálbér) rossz anyagi helyzetet eredményez. Már nem tudja valaki visszacsinálni hogy érettségi után bárcsak egyetemre mentem volna, s bárcsak ne lenne gyerekem..hanem abból a helyzetből kell kihoznia amit csak tud. Ilyenkor sokan mennek egyetemre, mert vagy tanul és diplomát szerez vagy nincs kiút csak egy másik házasság, vagy a lottó 5-ös.

A megszerzett tudás más kérdés. A béreknek a végzettséghez sokkal több köze van mint a tudáshoz. Ezt csak élettapasztalat nélkül gondolhatod úgy, hogy ha valakit egy rite diplomával felvesznek az kevesebbet fog keresni min egy summa cum laude végzett.(nyilván egy ritás nem fog bent maradni az egyetemen vagy nem lesz kutató oda nem veszik fel dolgozni)

A tudást már egy bizonyos munkatapasztalat után derül igazán ki. Persze az aki nem sokat tud a szakmájából az nem igazán fog karriert befutni, de azért elvan és nem minimálbéren. Ezt próbáltam elmondani előző hozzászólásomban.

2013. máj. 25. 23:35
 37/38 anonim ***** válasza:
van élettapasztalatom, érettségivel kerestem már 170ezret, míg tesóm diplomával 80ezret. marhára nem a papírtól függ, talán a közférában igen, de sokkal többet nyom a szakmai tapasztalat, mint a papír. de azért kimondhatjuk, hogy a diplomás minimálbér sem egetverő. én alapból nem szülnék gyereket, ha nem lenne stabil, keresett szakmám, illetve csak egy érettségim, de ez már más tészta, és az én dolgom. ennek ellenére sajnálom, én nem tudom belátni ezeket az élethelyzeteket. unokatestvérem is lebabázott 21 évesen, már akkor mondtam neki, hogy hülyeség babán törni a fejüket, fiatal még, most meg senyved, hogy mit kéne csinálni, és állandóan idegbeteg. a mai 21 évesek még gyerekek, nem való nekik gyerek, mert az lesz a vége, hogy nagymami neveli, míg az anyuka kiéli magát. én ezért nem adnék 40 pontot senkinek. max 10-et. ja, és igen. én anno elrontottam az érettségit, mert nem tanultam rendesen, csak az érdekelt, hogy legyen meg, és kész, mert tini voltam. most 21 évesen súlyos összegeket fizettem ki, hogy újra leérettségizzek, rengeteget tanultam tanár nélkül, hogy szép pontjaim legyenek, mindezt munka mellett. közben árva lettem, mostmár a keresetem sem az elfogadható kategória, és meg kell küzdenem azért, hogy bekerüljek valamelyik egyetemre. angolul nagyon jól tudok, mégsincs már 30ezrem nyelvvizsgára. 21 évesen maximálisan önellátó vagyok (egyébként már 18 éves korom óta), és senki nem támogat. majd ha bekerülök, kapok árvasági ellátást 25 éves koromig, de hol van még az. igazából nem is várom el, hogy plusz pontokat kapjak ezért, de más ne kapjon már azért mert gyesen/gyeden van.
2013. máj. 26. 11:13
 38/38 anonim ***** válasza:

Azt nem érted hogy a törvényhozó nem a felvételi esélyeket akarja kiegyenlíteni. Ez nem erről szól!!!!

Szakpolitikai célokat szolgál az előnyhöz juttatás...

Ezekkel az életben számolni kell, lehet hogy pont a te normád és gondolkodásod nem szolgálja az állam céljait..és ezért hátrányban érzed magad, de lesz olyan helyzet amikor te leszel előnyben..csak ez a helyzet most pont nem ez.

2013. máj. 26. 12:26
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!