Dugjak vagy tanuljak?
Úgy érzem terhes tinik járnak a GYK-ra!!!
Alig van gyerek???? Elmegyek a kórházba hely sincs.
"Valaki kihagy pár évet, mondjuk közben bevállal egy gyereket, majd 1 évre rá rájön, hogy szeretne diplomát. Gyerek mellett azért elég nehéz javító érettségit tenni, nyelvvizsgát csinálni, hogy pluszponthoz jusson."
De a 3-4-5 éves egyetem belefér???
Nézzél meg statisztikai adatokat, hogy fogy a magyar népesség, és hogy csökken a születésszám. A gyerek az érték a társadalomnak, bármilyen hihetetlen neked számodra is érték. Csak így kézzel foghatóan nem látod a hasznát most még.
3-4-5 év egyetem belefér? Ezt mindenkinek magának kell tudni hogy mit vállal gyerek mellett. Meg az a gyerek sem lesz mindig kicsi. Márpedig csak 3 éves korig jár a plusz pont a gyerkőcért.
"Hülyeség sztem is, én ilyenekért nem adnék pontot. Nem gyereket nevelni kell főiskolára/egyetemre menni, hanem tanulni..."
Nyilván tanulni megy az egyetemre.
A plusz pont nem azt jelenti hogy neki nem kell a követelményeket teljesíteni az egyetemen.
Megnézném mit tennél ha gyereked van mér és akkor akarsz vagy kell tanulnod felsőoktatásban. Nem tudhatod mit hoz a jövő még számodra. De nem csak 18-19 évesek tanulnak felsőoktatásban hanem idősebbek is.
én sem támogatom ezt a plusz 40 pontot, pedig nekem nővérem is kihasználta ezt a lehetőséget.
de én azt sem támogatom, hogy valaki nyelvvizsga miatt kap 28-40 pontot, mert nekem pl. nincs pénzem rá. nuku. pedig jól tudok angolul.
"De a 3-4-5 éves egyetem belefér???" - Levelezőn miért ne? Ugyan ott is kell tanulni, de tömbösítve vannak az órák, ami előny.
Szerintem te túlságosan is abba a hiszembe vagy, hogy itt ilyen 17-18 éves lányokról van szó legfőképp. Közben akik megkapják ezen a címen a pluszpontot általában 25-30 éves emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!