Dugjak vagy tanuljak?

Figyelt kérdés
szerintem nevetséges hogy 40 pluszpontot kap az,akinek van gyereke/terhes.véleményetek mi?
2013. máj. 24. 22:02
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
89%
A gyerkőc mellett próbálj meg tanulni, jó muri lesz.
2013. máj. 24. 22:03
 2/38 anonim ***** válasza:
31%
Én speciel bele sem merek gondolni mi lenne, ha az egyetem mellett még egy gyerekkel is kellene foglalkoznom/nevelnem. Azt a 40 pontot nem sajnálom tőlük.
2013. máj. 24. 22:06
 3/38 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem sem érdemlik meg! Aki lenyelte a békát, és meg is tartotta az az ő egyéni döntése volt. Nem értem miért kell ezért plusz pontot adni.
2013. máj. 24. 22:08
 4/38 anonim válasza:
50%
a terhes nem kap pluszpontot, csak akinek gyereke van és gyest kap rá (ha pl. nem te kapod a gyest, hanem anyukád, akkor sem jár a pluszpont). Ha nagyon kell pluszpont, miért nem csináltál emeltet/nyelvvizsgát? Esetleg még azt talán elintézheted (nem tudom, mi a leadási határidő), hogy legyen papírod róla, hogy valamelyik kisebbséghez tartozol, ha jól tudom, az 10 pont. Egyébként a szóbelitől ne félj, menni fog, csak meg kell tanulni! Nem nehéz, gyűjts erőt, mindjárt itt a nyár és szórakozhatsz amennyit csak szeretnél!
2013. máj. 24. 22:08
 5/38 anonim ***** válasza:
50%

Azért ez qv... jó! Sok éve a jogsiér lehetett plusz pontot kapni.

Én sajna nem gazdag családba születtem, hogy anyuci-apuci megvegye nekem.

Most meg már a gyerekért is jár pont?

Ha szülnék már csak a szüzek kapnának plusz pontot?

Ezt ki ki dönti el?

2013. máj. 24. 22:09
 6/38 anonim ***** válasza:
54%
Előző: az meg a te hibád, hogy ha nem éred el a felvételin a maximum 500 pontot.
2013. máj. 24. 22:10
 7/38 anonim ***** válasza:
27%

#3. válaszolónak ment

(előző voltam)

2013. máj. 24. 22:11
 8/38 anonim ***** válasza:
81%
Nekem miért lenne hibám? Nekem meg van a 425 pontom, ami bőven elég, ahová megyek. De ha belegondolnál, hogy ha terhes lennék, akkor ehhez még mennyi jönne, elég vicces eredményt kapnál... Attól, hogy valaki a SAJÁT döntése miatt, ami boldoggá teszi őt, hisz mi másért akarna gyereket, kap +40 pontot vicces....
2013. máj. 24. 22:14
 9/38 anonim ***** válasza:
62%

Drága. Ha neked megvan a kellő pontod, akkor mit sajnálsz egy másik embertől +40 pontot? Igen, nyilván azért szült, hogy kapjon a felvételin pluszpontot, meg hogy utána végigszenvedjen pár évet az egyetemen.

Szánalmasan gondolkozol. Nem minden ember megy egyből érettségi után egyetemre. Valaki kihagy pár évet, mondjuk közben bevállal egy gyereket, majd 1 évre rá rájön, hogy szeretne diplomát. Gyerek mellett azért elég nehéz javító érettségit tenni, nyelvvizsgát csinálni, hogy pluszponthoz jusson.

2013. máj. 24. 23:16
 10/38 anonim ***** válasza:
37%

Azért kap plusz pontot mert dupla feladatot vállal. Nem ezért mert örömöt szerzett magának és a családjának.(az más kérdés hogy a gyerek öröm is és nem csak feladat)

Mindkét dolog hasznos az államnak. Ha tanult emberek vannak, és az is hasznos ha valaki szül. Hisz alig születnek gyerekek, nagyon gáz a magyarok korfája. Tehát valamivel (bármivel) ösztönözni kell a gyerekvállalásra a nőket. Ez is egy eszköz az ösztönzésre, de persze nem mindenki él vele, vagy van olyan helyzetben hogy éljen vele.

Előttem szóló ha a te véleményedből indulunk ki, akkor miért jár(t) a szüleidnek családi pótlék utánad? Vagy miért jár adókedvezmény annak akinek gyereke van? Mondhatnánk azt hogy magának szülte ugye? Miért kell az én adómból (is) fenntartani azt az egyetemet ahova Te fogsz járni? sorolhatnám...egy ország nem így működik...vannak politikailag és társadalmilag kívánatos célok és azokat támogatják. Nálunk a gyerekszülés most ilyen kiemelt dolog. Nyugi ha olyan szaporák lettünk volna az elmúlt 20 évben mint a kínaiak akkor tuti nem adnának a gyerekért plusz pontot.

2013. máj. 24. 23:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!