Dugjak vagy tanuljak?

Figyelt kérdés
szerintem nevetséges hogy 40 pluszpontot kap az,akinek van gyereke/terhes.véleményetek mi?
2013. máj. 24. 22:02
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
100%
Előtte számold ki, hogy a +100 pontba belefér-e a gyerek után járó 40 pont.xD :D A normálisabbja inkább a tanulást választja.
2013. máj. 25. 09:18
 22/38 anonim ***** válasza:
74%
Kedves kérdező és rajtam kívül válaszolók. A válasz hasznossága nem attól függ hogy veled egyet értek-e a témában, hanem hogy vannak-e érveim ha más véleményen vagyok is mint Te vagy Ti. Lepontozni az emberek azt szokták, aki a fórumon beszólogat, vagy alpárian fogalmaz meg valamit. Gondolom azért kérdés a kérdés hogy alternatív szemszögből más hogy látja a témát.
2013. máj. 25. 10:17
 23/38 anonim ***** válasza:
26%

Hát azért munka mellett se könnyű egyetemre járni.

A munka egyszerűen létkérdés volt az egyetemet meg kénytelen voltam otthagyni. Abban a városban ahol laktam nem találtam munkát részmunkaidőset sem. Mc Donald's-ba Tesco-ba jelentkeztem estire, részmunkaidősre, teljes munkaidősre, de sehonnan sem válaszoltak ha bementem a Tesco-hoz azt mondták regisztráljak ehez és ehez a munkaközvetítőhöz és várjak. Hát azóta is várok.

Kénytelen voltam másik városba menni munkáért a sulit meg elfelejthetem, mert nappali így esélytelen, levelezőn meg annyi segítséget kaptam, mint egy marék moly.

De ha belegondolok, hogy több mint 10 évvel fiatalabb öcsémet gyakorlatilag nekem kellett otthon nevelnem, mert a szüleim éjjel nappal dolgoztak én meg "csak" tanultam hát nem volt nehéz. Én mentem érte az oviba hazafelé bevásároltunk otthon kaját csináltam neki is magamnak is amíg szépen elvolt a kiságyban én tudtam tanulni vagy ha szép idő volt levittem a játszótérre mellette tanulgattam persze figyelni így is kellett rá. Minden nap éjfélig fent voltam és reggel 6-kor kelltem. Nem kell mindig berohangálni a gyerekhez ha sír éjszakánként. Ha megvan a rendszer a gyerekkel, olyan mint a kisangyal. Ha nyűgös nem kell babusgatni, össze vissza szélsőségesen viselkedni vele. Mindennek megvan a rendje és módja ha a gyerek megtanulja utána eszerint fog ő is élni belép ebbe a fogaskerékbe amiben mi is éltünk ez a szegények sorsa, nincs pénz dadusra csili vili dolgokra és nincs se idő se pénz se türelem a felesleges körökre.

Úgyhogy tapasztalatom szerint mivel a gyerekkel viszonylag rugalmasan lehet tervezni,de a munkával nem ha nem mész dolgozni ki vagy rúgva ennyi.. Nincs kaja nincs lakás nincs család sem. És amíg 4 műszakban dolgozok 8 órában tehát gyakorlatilag minden nap és teljesen változatos napokon így nem tudok nappalin bejárni egyetemre, levelezőn meg úgy se tudok megjelenni minden előadáson (próbáltam már) a munkahelyem nem díjazza az igazolt nem fizetett napokat. Így nem lesz belőlem soha senki amíg nem találok valami mást....egyszer talán a mai viszonyokat elnézve talán sose.

Csak hogy a válaszodra is válaszoljak, tanulj inkább, és szerintem se jogos a +40 pont egyetemen a gyerek miatt. Vagy a + 10 a kissebbségre. Ezt hívják negatív diszkriminációnak a magyarokkal szemben. Mire fel kapnak 10 pontot? Én miért nem kaptam? Nem volt pénzem se a szüleimnek a jegyeim jók voltak és még se kapok támogatást pedig hátrányos helyzetben éltem nem volt minden reggel pizza a büfében helyette volt májkrémes..

2013. máj. 25. 12:41
 24/38 anonim ***** válasza:

Előttem lévő ezt pozitív diszkriminációnak hívják nem negatív diszkriminációnak!

A munka és a tanulás összeegyeztetésében max egyet értek veled. Talán nappali diákmunkával és/vagy diákhitellel kivitelezhető ha bízol magadban és bevállalod a kockázatot.

Levelező annak jó munka mellett akit vagy egyenesen küld a munkáltatója vagy ha a munkavállaló tanulni akar akkor elviseli és kicsit rugalmasabban kezeli a tanulás ideje alatt. De persze a legtöbb levelezős nem így tanul, hanem gyes/gyedes pont a felni okokból, vagy munkanélküli, és ha úgy sem talál munkát akkor belevágott a tanulásba és eltartják, vagy családi cég alkalmazza.

Én is jártam abban a cipőben hogy szerettem volna diplomát szerezni, de megoldani nem tudtam a fenti okokból. Mára megváltozott a helyzetem..de sokszor hittem hogy nem tudom összehozni sosem, ha annó nem vettek fel egyből egyetemre.

2013. máj. 25. 12:53
 25/38 anonim ***** válasza:
0%

"A normálisabbja inkább a tanulást választja." - Csak tudod nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy rögtön egyetemre menjen érettségi után. Lehet a te p.csád alá raknak mindent és tudtál jelentkezni, de valaki nem. Kénytelen elmenni először dolgozni pár évet, de mindeközben a biológiai óra ketyeg.

Amúgy én érzem enyhén parasztságnak összehasonlítani a gyereknevelést a munkával? A munkát végső esetben abba tudod hagyni. A gyerekkel mit csinálsz? Kikapcsolod?

2013. máj. 25. 14:46
 26/38 anonim ***** válasza:
0%
Ennyi erővel a nyelvvizsgáért sem lenne ésszerű pluszpontot adni. Pénzbe kerül, mi van a szegényekkel? Nálunk a suliba nem volt ilyen, hogy majd visszatérítik. A szüleim meg nem tudták volna kipengetni a több tízezer forintot.
2013. máj. 25. 14:48
 27/38 anonim ***** válasza:

igen, csak ha a munkát kikapcsolod, éhenhalsz, a gyereket meg oda tudod adni a nagyszülőnek egy hétvégére. de mindegy, én nem szeretnék vitatkozni, gyerekkel élek(tesómé), ÉS dolgozom, ÉS tanulok, ÉS egy utolsó zombi vagyok. sehogy se jó. attól még látom, hogy tesóm, akinek gyereke van, halál lazán meg tud mindent oldani, ott az ovi, a bölcsi, ott az apja a gyereknek, dolgozgat, és egy cseppnyi erőfeszítésébe se telt +40 pont a felvételiben. más az egész családra viszi haza a pénzt, és úgy jár egyetemre, és egy koszos ágyi poloskás kollégiumban él, és nem kap egy kanyit sem felvételikor.

de igen, a nyelvvizsgapontnak is csak akkor lenne értelme, ha ingyenes lenne. van, akinek 2 is van, az 60ezer ft, én meg örülök, hogy a fevételi díját ki tudtam nyögni.

2013. máj. 25. 15:07
 28/38 anonim ***** válasza:
Ha szerinted egy gyereket ilyen könnyű eltartani, felnevelni (meg persze előtte megszülni), akkor hajrá. Lazán tudsz szerezni +40 pontot. Minek erőlködtök az emelt érettségivel, nyelvvizsgával, sporteredményekkel, ha "ilyen lazán" tudsz szerezni pluszpontot?
2013. máj. 25. 15:09
 29/38 anonim ***** válasza:
73%

Egyben megállapodhatunk:

egyetemen tanulni akkor a legkönnyebb (nem könnyű!!!)amikor érettségi után kezded és a családod segít még "gyerek" státuszba vagy.

Az összes többi esetben nehezebb sokkal, nem maga a tananyag hanem az élethelyzet.

Azon meg kár vitatkozni hogy melyik plusz pont jogos vagy sem..a tanulmányi teljesítményen kívüli pontok nem igazságosság hanem szociálpolitikai döntések eredményei.

annyi mindenen lehet háborogni..a sport eredményért járó pontokért miért nem háborogtok?..annak sincs köze a tanuláshoz..

az sem egyforma hogy valaki egy gyenge gimiből könnyen hoz sok pontot egy kiemelt gimiből meg a 4-ért is rengeteget kell tenni...ez van

2013. máj. 25. 15:38
 30/38 anonim ***** válasza:
25! Hány éves korodig akarsz pénzt gyűjteni?? 30-40? Ja és képzeld nem raktak mindent a p.csám alá, dolgoztam egyetem előtt. Saját magamnak kellett az emelt érettséginek, nyelvvizsgának az árát megkeresni. Sőt még a koleszt, a könyveket, bérleteket is magamnak kell megvennem + még amit akarok magamnak. Egyedül a kaja kb 3 napra, ami itthonról van. De mindegy.
2013. máj. 25. 15:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!