Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológia szakon tényleg...

Pszichológia szakon tényleg orvosi szinten tanulnak anatómiát?

Figyelt kérdés
2013. febr. 6. 15:04
1 2
 11/12 anonim válasza:
"Hallottam olyat, hogy valahol tesztes, karikázós vizsga van belőle (nem tudom, ez igaz-e), és ennyi, máshol viszont elég komolyan veszik" Azért egy "karikázgatós" többszörös választásos tesztet is össze lehet úgy rakni, hogy nehéz legyen. Nem pszichóra járok, de tudnék mesélni. Mikor van egy 60 kérdéses vizsgára 60 perced, és 5 olyan válaszból kell a jót (pontosabban: legjobbat) kiválasztani, amire a reklamálásnál még a tanár is azt mondja a rossz válaszodra, hogy az is jó, de a másik jobb. Szóval gondolkodni nincs sok idő. És nincs kontakt a vizsgáztatóval (javítóval). Mert míg egy szóbelin, ha nem is jut eszedbe valami hirtelen, ha látja rajtad egy jobb fej vizsgáztató, hogy tudod, akkor segít. Írásbelinél ez nem játszik. Szóval a szóbelinek és az írásbelinek is van előnye és hátránya, de az utóbbit se kell lenézni, mert abból is lehet baromi nehéz vizsgáz összrakni. Tapasztalat. Ja, és nem büfészakra járok.
2016. jún. 4. 22:06
 12/12 anonim ***** válasza:
Köze nincs egymáshoz a kettőnek. Ez nem lenézés, pszichón nyilván más nehéz, ami orvosin nincs, vagy csak érintőlegesen (pl pszichológiai tárgyak -amire btw szerintem szüksége lenne egy orvosnak). Megnéztem az ELTE tantervét, van "Anatómia és élettan 1-2" tárgyuk. Ennyi. Két olyan tárgy van egybevonva, ami orvosin két külön szigorlat. Az élettan 2 féléves, az anatómia 3-4, attól függ, melyik egyetemen (SOTE-n van egy plusz félév ismételni, mert ők előbb kezdik, a POTE-n pl közvetlenül az neuroanat félévben van a szigorlat, mert fél évvel később kezdik, bár nekik nincs benne a molekuláris sejtbiosz, mert ott az megint egy külön szigorlat, Pesten azt az anathoz csapják). Csak a miheztartás végett: orvosin van félév mozgásszervrendszer (csontok, izmok, eredés, tapadás, beidegzés, működés stb)+alapszövettan+általános fejlődéstan. Utána fél év zsigertan+szervszövettan+részletes fejlődéstan, majd fél év neuroanatómia+neuroszövettan+fejlődéstan (agyvelő, gerincvelő, érzékszervek stb). És utána ebből egy szigorlat.
2017. febr. 6. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!