Orvosi: kutatóorvos/pszichiáter, de hogyan? Túl hosszú a kérdés
Figyelt kérdés
Idén felvételiztem: vaciláltam a pszichológia és az orvosi között, de végül az orvosi mellett döntöttem. Viszont nem szeretnék lemondani teljesen a pszichológiáról sem. Arra gondoltam, hogy a 6 év után a pszichiátria felé szeretnék elmenni, hiszen ez a pszichológiával rokon terület. Ha esetleg nem gyógyítani szeretnék, hanem kutatni, akkor PhD-re kell mennem? Mennyire vannak lehetőségek a kutatásban? Főleg a nyelv és az ember kapcsolata érdekelne (pl. pszicholingvisztika) szóval ilyen kognitív pszichológia szerűség. Illetve talán a rendes praktizálás, tanácsadás is. Ez utóbbira is van lehetőség? Köszi a segítséget!2012. aug. 1. 16:55
1/1 anonim válasza:
Pszicholingvisztika, kognitív pszichológia---> szerintem inkább pszichológiára kellett volna menned. Tényleg rokon területek, de mégis nagyon nagyon más a kettő.
Mindenestre igen, PhD-ra kell majd menned a diploma után, de egy ismerősöm épp most ment ki amerikába, mert itthon a pszichiátria területén nincs túl sok lehetőség. Ő pedig tényleg komolyan ezen a területen akart kutatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!