Pszichológia szakon tényleg orvosi szinten tanulnak anatómiát?
Igen. Több egyetemi pszichológiai könyvet kiolvastam(sok köztük 1000 oldalas), mindegyik kőkemény biológia volt.
Még ha nem is orvosi szinten..de azért elég kemény. A pszichológusommal beszélgettünk erről, ő a középiskolában biológia tagozatra járt, és mondta is, hogy hatalmas előny volt ez számára.
Sokkal kevesebbet tanulunk, ez tény, de egyeteme válogatja, hogy mennyire nehéz. Hallottam olyat, hogy valahol tesztes, karikázós vizsga van belőle (nem tudom, ez igaz-e), és ennyi, máshol viszont elég komolyan veszik. A Pázmányon pl. a SOTE egyik tanára tartja, el lehet képzelni a szintet, a vizsga is nagyon komoly anatómiából és neuroanatómiából is.
Biosszal azért nem mész sokra, mert emelt szinten is sok mindent leegyszerűsítve tanítanak, aztán egyetemen megtanulod, hogy vannak azok a dolgok igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!