Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Rettegek az ismétlő érettségit...

Rettegek az ismétlő érettségitől, szinte már tanulni sem tudok, mindig azt érzem, hogy felesleges, úgysem vesznek fel. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

2 éve érettségiztem, de úgy döntöttem, orvos akarok lenni, amihez idéntől 2 emelt kell. Se bioszból, se kémiából nem emlékszem már semmire, magántanárt jelen anyagi helyzetemben nem tudok magamnak megengedni, így marad az önálló tanulás.

A Mozaik kiadó Biológia 10-12 és Biológia érettségizőknek 1-2-t, és Villányi Attila Kémia a kétszintű érettségire és Ötösöm lesz kémiából c. könyveit ajánlották, ezeket vettem meg.

Nemrég elkezdtem tanulni, de mindig az motoszkál a fejemben, hogy mások magántanárhoz, faktra, érettségi előkészítőre járnak évekig, és sokuknak így sem sikerül, akkor biztos nekem sem fog, aki szinte már mindent elfelejtett, és kb. 6 hónapom maradt a két emeltre...

Szerintetek van esélyem? Van, akiknek ugyanilyen körülmények között sikerült a felvételi?

2012. nov. 15. 22:04
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
én meg nagyon remélem hogy nem fogják megváltoztatni ugyanis van a dolognak egy másik oldala is például nekem nincs nyelvvizsgám és nem azért mert egy lusta dög vagyok hanem mert örülök ha az érettségiket kitudom majd fizetni!
2012. nov. 19. 00:11
 12/12 anonim válasza:
*11. Igen ezt mindenki érti kedves utolsó. De ha megnézed a másik oldalt...hogy aki tavaly jelentkezett, érettségire készülés mellett megcsinált 2középfokú nyelvvizsgát nem kis pénzért és energiával, majd pár ponttal lemaradva, újraérettségizve várja hogy milyen okosságot találnak ki megint..:) Szerintem a hátrányos helyzetért járó pontokat kellene megszüntetni. (hiszen attól még nem lesz okosabb, és nem tud úgy teljesíteni, mint aki anélkül bekerül) Viszont a nyelvvizsgáért ugyan úgy meg kellett szenvedni mindenkinek, és diplomához is kell...hát még az élethet.
2012. nov. 20. 11:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!