Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit van úgy oda mindennek az...

Mit van úgy oda mindennek az érettségitől? Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok? Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett? Vagy diplomás? Az is mehet segélyért nem?

Figyelt kérdés
2012. máj. 9. 12:39
 1/5 anonim ***** válasza:
25%
mindenki*, néha egy szakma többet ér mint egy diploma, és az állítólag többet ér mint egy érettségi
2012. máj. 9. 12:43
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Mit van úgy oda mindennek az érettségitől?

Mindenki most írja az érettségit, ebben a hónapban természetes, hogy az egész forum ezzel van tele. Ezen kívül aki nem tud leérettségizni, nos arra nem tudok mit mondani. Egy középiskolát tanulás nélkül ki lehet járni, az érettségin a kettes szintet pedig egy általános iskolás is röhögve eléri. Személy szerint azt gondolom, hogy a szakmunkásokat is érettségiztetni kéne.

Mi van ha nem érettségizem csak egy szakmám van és azzal jól elvagyok?

Mi lenne? Akkor jól elvagy. Nem tudom, hogy mire ez a felháborodás. Ha jól elvagy, hát jól elvagy.

Attól én kevesebb lennék? Mint egy érettségizett?

Egy érettségivel biztosan, de amúgy semmivel se.

Vagy diplomás?

Emberileg ők se értékesebbek, az más kérdés, hogy ők szétszenvedték a fejüket, hogy diplomájuk, karrierjük legyen (nem tisztelet a kivételnek, ugye egyes szakok...).

Azért gondolom az neked se lenne vicces, ha egy-egy zh-ra (amiből van vagy 10 3 hónap alatt) legalább 100 oldalt kéne megtanulnod, tele képletekkel, rövidítésekkel, idegen kifejezésekkel mérnöktanoncként.

Az is mehet segélyért nem?

Szak/személyfüggő. Egyes szakokkal nehezebb elhelyezkedni, más szakokért meg kapkodnak. Például gépészmérnökként röhögve válogathatsz a 300 ezer forintos kezdőfizetésű állások között.

2012. máj. 9. 12:50
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán nincs mindenki odáig tőle :D Nagyon nagy körülötte a felhajtás, de csak az egész életet befolyásoló célja, a felsőoktatás berkeibe való bekerülés szempontjából van nagy súlya.

Önmagában teljesen értéktelen.

Maguk a középszintű tesztek általában könnyűek, pláne annak, aki nem csak melegedni járt középsuliba.

Nem adnak visszajelzést az érettségizők valós képességeiről.

Az emelt az már más tészta, annak abszolút van értelme :)

Ha te a szakmádból vígan eléldegélsz, akkor sz@rd le tök nyugodtan az érettségit.

2012. máj. 9. 12:53
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem sok munkahelyen elvárják. Több ismerősöm is van aki eladó, vendéglátói szakmunkás és a munkahelyen kérték az érettségit is. Ráadásul jó ha van, pl. ha boltban osztályvezető csak úgy lehetett az ismerősöm ha lerakja az érettségit. Szerencsére levelezői tanfolyamok is vannak ott is lehetséges lerakni. Meg ki tudja, én is gimi után dolgoztam, aztán 26 évesen mentem csak fősulira. Addig nem érdekelt a dolog aztán megváltozott a véleményem. Szóval szerint jó alap ha valaki megcsinálja az érettségit ha máshogy nem esti/levelező suliban.
2012. máj. 9. 12:54
 5/5 anonim ***** válasza:
50%

Akkor lenne értelme az érettségiztetésnek, ha az valóban a diákok megszerzett ismeretiről adna visszajelzést.

A középszintű követelmények a tananyagok egy jó részének még a harmadát sem fedik le. Simán megírhatók volnának viszonylag jóra úgy is, ha előtte nem melengetnéd 4 évig a s*ggedet az iskolapadban. 1 év BŐVEN elég a felkészüléshez.

2012. máj. 9. 12:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!