Szerintetek felesleges volt ennyit tanulom, hogy érettségizzek?
Figyelt kérdés
Tegnap elkezdett kattogni az agyam, hogy felesleges volt érettségire jönnöm. Most fogok érettségizni, de utána szakácsnak megyek. Szóval 10. után mehettem volna szakácsnak és ma már dolgozhatnék. 18 éves vagyok, mire leérettségizem 19 leszek. 21 leszek mire meglesz a szakmám és igazából az érettségivel semmit sem kezdek. Szerintetek felesleges volt idáig tanulnom? 18/F2012. okt. 26. 12:02
2/4 delusion válasza:
Biztos a csapból is hallottad már a szokásos "az érettségi semmit nem ér" maszlagot, ami - ha a papírt, bizonyítványt, végzettséget vesszük figyelembe - megállja a helyét.
Viszont a tudást senki nem veheti el tőled. Sok olyan dolgot tanultam meg középiskolában, ami nélkül most sokkal szegényebbnek, kevesebbnek érezném magam.
Nem is értem, miért nem úgy tekintesz erre az egészre, hogy 21 évesen szakmád és érettségid is lesz... :) teljesen általános manapság, hogy érettségi után vagy a felsőoktatásba, vagy valami szakmába "menekülnek" a fiatalok. Vagy az érem másik oldala, azaz sokan szakma után még leérettségiznek.
Szerintem semmi gáz nincs ezzel.
3/4 A kérdező kommentje:
Tudom, már mint valahogy én is így gondlom, de még is az van bennem, hogy "mi lett volna, ha ...".
2012. okt. 26. 12:34
4/4 anonim válasza:
Gondolj bele, hogy annak milyen sz@r aki 25+ évesen fejezi be a tanulmányait. vagy még később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!