Rettegek az ismétlő érettségitől, szinte már tanulni sem tudok, mindig azt érzem, hogy felesleges, úgysem vesznek fel. Mit tegyek?
Sziasztok! :)
2 éve érettségiztem, de úgy döntöttem, orvos akarok lenni, amihez idéntől 2 emelt kell. Se bioszból, se kémiából nem emlékszem már semmire, magántanárt jelen anyagi helyzetemben nem tudok magamnak megengedni, így marad az önálló tanulás.
A Mozaik kiadó Biológia 10-12 és Biológia érettségizőknek 1-2-t, és Villányi Attila Kémia a kétszintű érettségire és Ötösöm lesz kémiából c. könyveit ajánlották, ezeket vettem meg.
Nemrég elkezdtem tanulni, de mindig az motoszkál a fejemben, hogy mások magántanárhoz, faktra, érettségi előkészítőre járnak évekig, és sokuknak így sem sikerül, akkor biztos nekem sem fog, aki szinte már mindent elfelejtett, és kb. 6 hónapom maradt a két emeltre...
Szerintetek van esélyem? Van, akiknek ugyanilyen körülmények között sikerült a felvételi?
Én most fogok először érettségizni,gondolkodtam az emelt matekon de lecseszett a sulis/külön tanár is hogy arra már vagy egy éve tanulni kellett volna hogy sikeres legyen...
A biosz és kémia emelt pedig híresen a két legkeményebb érettségi a többihez viszonyítva
Én nem fűznék hozzá sok esélyt,ha csak 0-24ben 6hónapon át folyamatosan tanulsz és max budira meg kajálni állsz fel
ha nem voltál nagyon jó tanuló, 1-2 nyelvvizsgával, akkor nem sok esélyed van. egy normális egyetemre (nem csak orvosira) több éves készüléssel mennek az emberek.
érdemes reálisan felmérni a lehetőségeket és az esélyeket, ugyanis oktv győztesekkel és elitiskolák legjobbjaival fogsz együtt jelentkezni.
ha jó képességeid vannak, a 6 hónap bőven elég lesz, de ehhez kell, hogy a többi körülmény is passzoljon. gondolom nem 3asokkal akarsz próbálkozni.
Nekem is csak 6 hónapom van hátra érettségiig. Énis 0-ról kezdtem ,de már haladok, igaz magántanárral. Emelt kémia és emelt biológia kellene nekem is az orvosihoz. Szerintem midnent lehet , csak akarni kell. Hidd el.
Ha nem is jön össze mindkettő olyan jóra , szerintem már azis elég fasza,ha az egyik jól sikerül és azzal már nem kell foglalkozni és tudsz a másikra tanulni és azis meglesz.
Lényeg a lényeg , eléggé betettetek az orvosira készülőknek ezzel a baromsággal,hogy nem engedik beszámítani a plusszpontokat,mivel a 2 emelt +100 -at ad ,ami a maximum. Remélem ezt megváltoztatják addig, úgyis még az utolsó percben is változtatnak mindenen.
6os nem ad plusz 100at a 2 emelt,emeltekre max 50 pontot lehet kapni
Mint a nyelvizsgáknál,egy felsőfokúra kapsz asszem 40 pontot,de ha csinálsz pl 4 felsőfokút arra is csak 40et kapsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!