Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szociológia, Pszichológia...

Szandy :) kérdése:

Szociológia, Pszichológia vagy Társadalmi tanulmányok?

Figyelt kérdés

Már el kellene döntenem,h mit tanuljak tovább,és a sok-sok szak közül már csak ezek jöhetnek szóba.

Kérdéseim:

-melyiket éri meg a legjobban tanulni?

-melyikkel lehet a legjobban elhelyezkedni?

-legnagyobb kereset?

-legnagyobb kereslet?

2012. okt. 17. 20:29
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Mit értesz "rendes szakma" alatt?
2012. okt. 17. 20:49
 12/14 anonim ***** válasza:

Mondjuk asztalos, vízvezeték szerelő, stb.

Nagyon sokan vannak, akik "kell a diploma" felkiáltással nekiállnak valami büfé-ruhatár szakon tanulni, ami után meg sírnak, hogy sehová sem veszik fel őket. Szerinted hány szociológus kell most ebbe az országba még????

Ha csak azért akarsz ezeken a szakokon tanulni, mert oda vesznek fel/semmi nem érdekel csak diplomát akarsz, akkor az idődet vesztegeted.

2012. okt. 17. 21:01
 13/14 anonim ***** válasza:

Mondjuk ezek pont nem azok a szakok, amikre csak úgy felvesznek.

Fizikusnak nagyon kevés ponttal bejutsz, pszichológiára meg majdnem max. szokott lenni.

Ma ebben az országban ezek közül egyik sem éri meg.

2012. okt. 17. 21:29
 14/14 anonim válasza:
95%

Én a pszichológiát ajánlanám. És ne foglalkozz a kioktató véleményekkel, kérdem én ki az aki pontosan tudná ezek közül, hogy melyik mit takar. Sajnos igen is a gombhoz vesszük a kabátot, mert az esetek 90%-ban még menet közben sem tudja a diák, hogy mi is lesz pontosan ha nagy lesz. Egyébként nagyon ritka az aki úgy születik, hogy konkrét elképzelése van az életről. Nem is értem, miért baj az, hogy valaki kinyitja a felvételi tájékoztatót, és érdeklődési iránynak megfelelően kihúzza azokat ami nem tetszik és ami bent marad, azt megvizsgálja, hogy mit lehet abból kezdeni...Istenem a sok okos(kodó)!!

A pszichológia szerintem nagyon nehéz, és bekerülni is nagyon nehéz, max pont kell, vagy még több is. Nem csak az emberek lelkével lehet foglalkozni, nekem van egy ismerősöm, ilyet tanult, és még a tanulmányi évei alatt bekerült egy alváskutató intézetbe, ahol ott is maradt, és most karriert fut be, magas rangon van, pedig még fiatal, csak épp ügyes, és elhivatott, ja és neki is út közben tetszett meg ez az egész!!!

Sok sikert kívánok!

2012. okt. 18. 08:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!