Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért akar majd' mindenki...

Miért akar majd' mindenki pszichológus lenni?

Figyelt kérdés

Ráadásul olyanok akik még a saját problémáikon sem tudnak felülkerekedni.

(Az elmúlt hetekben minden második fiatal akivel újonnan megismerkedtem/beszéltem ez akar lenni.)

2012. okt. 14. 22:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Én pl. nem akarok az lenni.

Szerintem azért, mert azt gondolják, hogy ettől mások fejébe tudnak majd látni.

2012. okt. 14. 23:09
 2/11 anonim ***** válasza:
79%
asse tudják mi fán terem. első blikkre érdekesnek tűnik, másrészt trendi és ezért
2012. okt. 14. 23:10
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert mindenki a másik életébe akar beletúrni :D

Én nem akarok az lenni. A saját hülyeségeimet se tudom megoldani, nemhogy másokét.

2012. okt. 14. 23:23
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Mindenesetre olyan magas a felvételi pontszám,hogy az orvosira könnyebb bejutni(pszichiáternek,mondjuk) mint a bölcsész pszichológia szakra.Ja,hogy miért akar?Nem tűnik olyan fárasztó munkának,mint az uránbányászé pl,de hoz annyit a konyhára.
2012. okt. 14. 23:23
 5/11 anonim ***** válasza:
59%

Azért a bekerülést nem kell az orvosihoz hasonlítani, ugyanis orvosira két emelt kell két olyan tárgyból, ami nem kötelező tárgy. Tehát alapból 6 érettségi, kettő emelt szinten, és még sikerüljön is jól.

Ezzel szemben pszichóra a magyar, a töri, a matek, a nyelv is felvételi tárgy, plusz a biosz.

Bioszt megcsinálja ötödiknek, így meg is van az 5 kötelező tárgy, aztán ennyi közül már csak összejön neki vmelyik normálisan....lehet válogatni.

Egyébként azért akar mindenki az lenni (szerintem), mert mindenki úgy gondolja, hogy ő aztán baromira jó tanácsokat tud mindeninek adni, és milyen király lenne ebből megélni.

Pedig szerintem igen kevesen lennének rá alkalmasak...

2012. okt. 15. 09:23
 6/11 anonim ***** válasza:
Azért mert sok a lelki beteg ember és így több mint való lesz munkájuk, mivel kell a kezelés az embereknek!
2012. okt. 15. 11:24
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is az akartam lenni, de nem divatból, hanem mert szeretek segíteni az embereknek a problémáik megoldásában. Sajnos annyira magas volt a ponthatár, hogy még kötségtérítésesre sem vettek fel (ott még magasabb volt, mint államin).
2012. okt. 16. 12:36
 8/11 anonim ***** válasza:
18%
akar a fene. b*zi agykurkászok...
2012. okt. 16. 13:55
 9/11 anonim válasza:
én egy időben nagyon akartam.. Segiteni az embereken meghalglatni.. nagyon jól esik amikor megértenek:) De hát nem kapnak elég jó fizetést :D
2012. nov. 3. 01:16
 10/11 anonim ***** válasza:

én is pszichológus akartam lenni, több, mint egy évig. faktnak is felvettem a bioszt, emelt szinten akartam belőle érettségizni, aztán láttam, hogy nem megy... utálok tanulni és nem is tudok jól. ezért lemondtam róla...:) azért akartam pszichológus lenni, mert ez volt az egyetlen dolog, ami érdekel. és jó tanácsokat tudok adni, sokan fordulnak hozzám, ha baj van.:) én tényleg komolyan gondoltam! :) de inkább elolvasok róla egy pár könyvet! :) amúgy is nehéz vele elhelyezkedni, ráadásul keveset is keres... és 9 évet kell tanulni! :O (3 év alap, 2 év mester, 4 év szakosodás)

egyik osztálytársam is az akar lenni. hogy miért, azt én sem értem. ő csak magát szereti, lenéz mindenkit és bunkó... jó szakember lesz belőle...:D ráadásul ő sem egy túl jó tanuló, ő is azon gondolkozik, hogy meg tudja-e úszni a felvételit biológia érettségi nélkül...

amúgy szerintem a többség azért akar pszichológus lenni, mert nagyon érdekes, és azt hiszik sokan, hogy csak ilyen érdekességeket fognak tanulni. közben elég kemény bioszos tárgyak vannak, ha jól tudom...

amúgy elég sokan lenézik a pszichológusokat, nos, azt én sem tudom, hogy miért...:/

2013. nov. 17. 17:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!