Szociológia, Pszichológia vagy Társadalmi tanulmányok?
Már el kellene döntenem,h mit tanuljak tovább,és a sok-sok szak közül már csak ezek jöhetnek szóba.
Kérdéseim:
-melyiket éri meg a legjobban tanulni?
-melyikkel lehet a legjobban elhelyezkedni?
-legnagyobb kereset?
-legnagyobb kereslet?
Szerintem neked egyik sem való. Hogy miért?
1. azt sem tudod, mit lehet velük dolgozni pontosan
2. nem tudod, mik a lehetőségeid
Bocs, de az az érzésem, hogy belenéztél egy felvételi tájékoztatóba, és megtetszettek a jólhangzó nevek. Pedig pl. a pszichológia nagyon különbözik a másik kettőtől, nagyon nehéz munka a pszichológusé, ha egyáltalán el tudsz vele helyezkedni. De bekerülni talán még nehezebb.
"Egy pszichológus 4-5 kezelésért simán elkérhet 60 ezreket."
- Valóban így van; nekem is van ismerősöm, aki 9 ezres órabérért folytat magánpraxist. Csak épp mindezt több mint 20 közalkalamzotti munka és nem kevés továbbképzés után teheti meg.
És még valami: valóban stresszesek az emebrek, de pénzük nincs sok. Nagyon kevesen tudják ezt megfizetni. Szóval nem olyan egyszerű ez, mint amilyennek tűnik.
1.!Képzeld el,hogy nagyon is utánanéztem a dolgoknak,csak kíváncsi vagyok az itt lévő emberek véleményére!!!
Kedves 2.!Nagyon szépen köszönöm a válaszod(véleményed) :)
Jöhetnek még...kíváncsi vagyok és lehet,hogy segítenének is a válaszok a döntésben :)
Egyetértek azzal, aki az első két választ írta.
Amúgy pszichológusként még el lehet helyezkedni, de a szociológia meg a társadalomtudományok az nekem olyan büfé- ruhatár szaknak tűnik, és nem hiszem, hogy kapkodnának utánuk.
Magánpraxisnyitásra a pszichológusnak is van esélye?Nem csak a pszichiáternek?
Köszönöm a segítséget :)
Ha annyira utánanéztél, akkor miért nem olvasok egy szót sem arról, hogy
1. milyen ember is vagy, milyen személyiségjegyek jellemzőek rád, mik az erősségeid?
2. miért érdekel ébben ez vagy az a szak?
Ugyanis itt kezdődik a "melyiket éri meg a legjobban tanulni?" című kérdés. Van ismerősöm, aki jó tanuló, és ha sokat tanul, bejuthatott volna az orvosi szakra. CSak éppen a vért nem bírja. Evidens, hogy neki nem éri meg azt tanulnia.
Esély van, mindenre, csak épp baromi nehéz. Azért most nagyon sokan végeznek ezeken a szakokon, ennyire nem hiszem, hogy szükség lenne.
Gondolom rendes szakmát nem akarsz tanulni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!