Megéri fogorvosnak tanulni?
Köszi szépen a. Válaszokat!:)
Még csak gimis vagyok, de vonz a fogorvosi pálya, egyik ismerősöm is az, és ő általa tetszett meg. Gondolkozom még a gyógyszerészetin is, mert ha nem lenne elég a pontom a fogorvosira, akkor ez lenne a b-terv. Az egyetem amúgy nagyon nehéz? Szeretem a biológiát, a kémia is érdekel. Orvos nem szeretnék lenni, mert nem bírom a vért. A fogorvosin "találkozok" vérrel?
"A fogorvosin "találkozok" vérrel?"
Most viccelsz? Persze hogy hogy találkozol!! Anatómián, patológián, később a szakmai tárgyaknál gyakorlat közben. Nem beszélve arról, hogy később a munkád során is. Gondolj arra hogy egy foghúzás is véres dolog.
Hozzátenné még, hogy sem az alapanyagok, sem a fogászati gépek nem olcsók. Egy fogorvosi kezelőegység is 150 ezertől 15 millióig terjedhet, és ez még önmagában nem is elég, vannak hozzá kézidarabok, amelyekhez a fúrókat, köszörűket kell csatlakoztatni, ezek darab ára kb 200-300 ezer forint körül mozognak.
Persze lehet használt cuccokat is venni, az szerintem sokkal jobban megéri. Egy 5 éves jó állapotú kezelőegység mondjuk tökéletes, nem kell egyből a méreg drága műszerekkel kezdeni.
Csak egy a fontos hogy ne kínai gyártmányú gépeket vegyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!