Fogorvosnak vagy aneszteziológusnak éri meg tanulni?
Melyikre van nagyobb igény?
Melyiknek több a fizetése (itt a legális fizura gondolok, nem a hálapénzre, azt nem fogadnék el)?
Melyik munka kevésbé megterhelő fizikailag?
(leendő) fogorvosok és aneszteziológusok is írhatnak, mért tanulják ezt a munkát, mik az előnyei, hátrányai?
Előre is köszi! :D
Az anesztes éjjel-nappal kell, bármikor lehet egy műtét, aminél ugrani kell, sok az ügyelet.
Cserébe a fizetése nem sok, csak az alap, hálapénz nincs.
A fogorvos (JÓ, EMBERSÉGES fogorvos) is elég kevés.
Ekkor lehet állami rendelést is csinálni, és magánrendelést is, ahol ugye a bevétel a tiéd.
Nem kell éjjel-nappal ugrásra készen állni, a legtöbb hétvégéd szabad, bár a fogászaton is szokott néha lenni ügyelet, de itt csak hétvégén és délelőtt. Nem tudom, máshol hogy van.
Nem tudom, mennyire szempont, de a fogorvos kevés ronda dolgot lát, anesztes akkor is kell, amikor pl. egy súlyos baleset sérültjét viszik be műteni, vagy olyan beteg valaki, hogy élet-halál között lebeg, és a műtét közben belehal. Tehát idegileg is megterhelőbb, szerintem.
Szóval fogorvos!
Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!