Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Általános orvosi vagy fogorvos...

Általános orvosi vagy fogorvosi kar?

Figyelt kérdés
Melyiket nehezebb elvégezni és ti melyik karra mennétek a kettő közül?

2012. aug. 12. 09:19
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
72%
Hogy melyiket nehezebb elvégezni azt nem tudom, de én a fogorvosira mennék mindenképpen.
2012. aug. 12. 09:41
 2/26 anonim ***** válasza:
58%
én szeptembertől megyek általános orvosira :)
2012. aug. 12. 10:35
 3/26 reptoid ***** válasza:
13%
Egy fogász, ha a fene fenét eszik, akkor is csak egy fogász marad, köze nincs az orvosláshoz, csak az alapozótárgyaik egyeznek meg az orvosisokéval. Elég alacsony a reputációjuk, na meg ugye, "fogász, jogász nem doktor".
2012. aug. 12. 11:04
 4/26 anonim ***** válasza:
56%
Attól függ mi érdekel. Mindegyik hiányszakma, lehet vele külföldön dolgozni. Bár az általános orvos megbecsültebb.
2012. aug. 12. 11:27
 5/26 anonim ***** válasza:
84%
3. válaszoló, te nagyon el vagy tévedve...
2012. aug. 12. 11:33
 6/26 reptoid ***** válasza:
0%

11:33

Te csak szeretnél egyetemre menni.

2012. aug. 12. 11:47
 7/26 anonim ***** válasza:
78%

Arra menj, amelyik jobban érdekel.

Én orvosira járok, be sem jelöltem a fogorvosit. Egyszerűen az az orvoslás egyetlen része, amit undorítónak tartok. A foghúzástól kiráz a hideg.

Pedig egyébként nem vagyok finnyás, de inkább mások fenekébe, hüvelyébe turkálok, mint a fogorvoskodás...

Sztem elvégezni egyiket sem egyszerű. Első évben talán a fogorvosi nehezebb, de aztán már inkább orvosi. Meg hát egy évvel hosszabb..

Fogorvosként végzés után már teljes értékű orvos leszel, míg ált. orvosi után sehol nem tartasz még...

De amúgy vmennyi átjárás van a kettő között első-másodévben.

2012. aug. 12. 12:38
 8/26 anonim ***** válasza:
24%

azért a fogorvosok is elég durván specializálódhatnak, azt vegyük figyelembe, tehát ők is ugyanúgy mehetnek tovább, és az is több év.

egyébként szerintem egyértelműen az orvosi a nehezebb. foghúzáskor kétlem, hogy ki tudsz nyírni valakit, de egy szívműtétnél elég erősen benne van a pakliban.

2012. aug. 12. 12:46
 9/26 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem jobb befektetés egy fogorvosi diploma. Sokkal hamarabb praktizálni tudsz, és keresett is (mondjuk minden orvos az...). Bár én tök laikus vagyok ebben a témában, mivel BME-s vagyok, szóval ezek csak ilyen légből kapott információk.
2012. aug. 12. 13:02
 10/26 anonim ***** válasza:
70%

6. válaszoló, már nem szeretnék, mivel már végeztem ;)

Elég nagy baj, hogy ennyire szűklátókörű emberek vannak mint amilyen te vagy. Fogalmad sincs mi az a fogorvostudomány. De mivel a fogorvos amúgy nem is orvos te szerinted, és mivel valószínű te vagy az atyaisten hogy ezt megállapítottad, ne is járj "fogorvoshoz".

2012. aug. 12. 13:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!