Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit csináljak, hova tovább?...

Mit csináljak, hova tovább? Ezekkel a "képességekkel" mit tudok csinálni?

Figyelt kérdés
Megrekedtem. Fogalmam sincs, merre visz az utam. Most fejeztem be a gimit, nyelvekből elég jó vagyok, meg úgy alapból humán tantárgyakból. Viszont a bioszt is nagyon szeretem és szívesen tanulom. Nagyon érdekel a pszichológia, a filozófia, van vennem egy nagy adag empátia, szociális érzékenység (szerintem) meg egy csipet "világmegváltási szándék". Beadtam nyelvszakra a jelentkezésemet egyetemre, de úgy érzem, hogy ezzel nem tudnék sokat kezdeni, csak ellébecolnék a bölcsészszakon a nagy semmiért. Mit csináljak,mihez kezdhet egy ilyen 'paraméterekkel' rendelkező lány?
2012. júl. 18. 01:50
 1/9 anonim válasza:

ugyanez a helyzet volt nálam is, nyelvszakot jelöltem.

hát ezen az egyetemen arról szólt hogy a csoport négyötöde megbukjon és végezzenek ketten-hárman.

megbántam, most 1 év után otthagyom.

de még mindig nem tudom mit csináljak...

2012. júl. 18. 02:14
 2/9 anonim válasza:

orvosi,pszichológia,állatorvos

bár én a helyedben elmennék egy pár ávre stuenak világot látni :)

2012. júl. 18. 06:21
 3/9 anonim ***** válasza:

Pszichológiára csak akkor menj, ha le is doktorálsz, anélkül nem érsz vele semmit (max. taníthatod az egyetemen éhbérért). Filozófiára nehogy, az ég világon semmit nem érsz vele, időpazarlás, ráadásul nem olyan, mint amire számítanál (én is így jártam...).

Inkább a biosszal lehetne kezdeni valamit.

De én azt mondom, hacsak nincs olyan továbbtanulási ötleted, amiből BIZTOSAN meg fogsz később élni, ne tanulj tovább. Legalábbis fősulin, egyetemen ne. Inkább szerezz minél több szakmát, járj OKJ-s képzésekre, meg a többi. 4 év alatt 3-4 szakmát szerzel, amikkel többre mész, mint egy ugyanennyi idő alatt megszerzett diplomával.

2012. júl. 18. 07:44
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez attol fugg, h hol tervezed az eleted. Ha szeretnel kesobb kulfoldre menni az OKJ-s tanfolyamok semmit sem ernek foleg anglo orszagokban ideertve USA, Ausztralia, new Zealand, Anglia.

Orvosira nehez bejutni.

Ha mindig is Mo-n tervezted jovodet akkor semmi gond nincs az OKJ-s kepzettseggel. De abbol is mit????

2012. júl. 18. 08:10
 5/9 anonim ***** válasza:
Első és kérdező. Velem ugyanez volt, egy év bölcsész nyelvszakon az egyetemen, aztán semmi kedvem nem volt tovább ennyi évet egy később önmagában nem sokat érő diplomába belefecceli. Elmentem egy okj-s továbbképzésre (mérlegképes könyvelő, de van még ezer ilyen képzés) majd meló mellett elvégeztem egy kereskedelmi-gazdasági fősulit. Mindezekkel a tanulmányokkal vezető beosztásba kerültem egy német cégnél Mo-n, jelenleg kint élek Németországban. Ezzel csak arra akartam kilyukadni, hogy kaptam anno hideget-meleget a szüleimtől, mert otthagytam az egyetemet, de egy másodpercig nem bántam meg! Szerintem a nyelvtanulás mellett fontos a jó szakma, lényeg, hogy érdekeljen, szeresd, mit csinálsz! Neked a biosz és a szoc. érzékenység miatt a szoc munkás, szoc pedagógus, fejlesztőpedagógus, vagy akár ergoterapeuta, gyógytornász, pszichológus, stb. foglalkozásokat tudnám javasolni, emellett mindig tudsz nyelvet tanulni. Sok sikert és jó döntést kívánok!:)
2012. júl. 18. 08:29
 6/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

Nem, semmiképp nem szeretnék itt maradni Magyarországon, nekem nagy vágyam, hogy Kanadába kijussak (ez után jön nálam a sorban Svédország, Németország, Ausztria), ezért sem tudom, hogy mit csináljak, érdemes-e egyáltalán itt elkezdeni tanulni.Nekem az olasz az első nyelvem, az megy a legjobban, de tudom, nem sokra megyek vele, Olaszország is elég gáz helyzetben van, inkább az angolt meg a németet kellene kicsit felturbóznom...

(Egyik válaszolónak: Ha már belekezdenék, biztos, hogy nem állnék meg a doktoriig, nem szeretek/tudok félmunkát végezni.)

2012. júl. 18. 09:56
 7/9 anonim ***** válasza:
Érdemes Mo-n elkezdeni, kint sokkal drágább az egyetem, fősuli. Csak példa, párom most jár sima MBA (Master of Business Administration) képzésre, és ez még olcsó is, kb. 2000 EUR félévente, távoktatásnál. Mivel a magyar diplomát külföldön is elismerik, legalábbis az EU-ban, kapsz hozzá angol nyelvű Europasst is (én is kaptam), ezért az adott országban ez megkönnyíti az elismertetést. Persze, ha az anyagiak nem akadály, akkor külföldön is tanulhatsz.
2012. júl. 18. 11:08
 8/9 A kérdező kommentje:
Sajnos az anyagiak akadályoznak... :S Köszönöm válaszod!! :))
2012. júl. 18. 16:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Esetleg a védőnő?
2012. júl. 18. 17:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!