Hogyan működik a párhuzamos képzés? OKJ-s képzés esetében is igénybe lehet venni? Bővebben lent.
Most 20 éves vagyok. Elkezdtem egy OKJ-t, de nem tetszik, ezért váltani akarok. Úgy tudom, hogy 22 éves korig ingyenes az OKJ.
Szeretnék kozmetikus képzésre menni, meg mellé valami másik suliban elkezdeni estin mondjuk egy banki szakügyintézőst, de úgy akarnám, hogy vhogy ingyen megússzam. 12 félévet támogat az állam ugye. Elvileg, ha én most elkezdtem egy OKJ-t, de nem fejezem be, akkor az nem jelent semmit, mert ugyanúgy megmarad a 12 félévem.
Szeptembertől mondjuk elkezdenék egy kozmetikusit, rá egy fél évvel meg a bankisat egy másik iskolában. De akkor meg kicsúsznak a korhatárból, mert 22 éves koromon túl fejezném csak be a bankisat. De az a baj, hogy egyszerre meg nem kezdhetem el.
Mit tanácsoltok?
A tizenkét (támogatott) félév
az a felsőoktatásban van -
Bocs, az nem az okj-ra
vonatkozik -
Okj-n nincs annyi
támogatott félév
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!