Orvosi vagy jogi egyetem? Melyik a könnyebb/nehezebb? Miért?
Mindkettőnek megvan a maga nehézsége, és mindenkinek más a nehéz.
De nem nagyon tudom elképzelni, hogy vkit ennyire szélsőségesen különböző dolgok érdekelnek, hogy eközött a két szak között gondolkodik...
Egyetértek az első két válaszolóval. A két szak ég és föld és egyikre sem lehet azt mondani, hogy nehezebb a másiknál. Pl ha soha nem tudtál magolni, de jó a logikád, akkor a jogon nem sok keresnivalód van, mert oda leginkább s$gg kell (nővérem jogász). Orvosira viszont nem csak magolni kell, de érteni, átlátni az összefüggéseket, gyakorlatban is ügyesnek kell lenni. Aki orvosnak adja a fejét az élete végéig tényleg tanul, mindig tovább kell képeznie magát, jártasnak kell lennie a legújabb kutatási eredményekben stb. A kórtan tanárom mondta, hogy egy orvos nagyjából 40 éves, mire azt lehet mondani, hogy tényleg tapasztalt és nagyjából találkozott minden elképzelhetővel, ami a szakterületéhez kapcsolódik. Viszont én pl látom, hogy nővérem mit dolgozik jogászként, egész nap papírmunkák tömbkelege, folyamatosan bújja a könyveket és utánanéz ennek annak. Na ezt pl én nem tudnám csinálni, mert én gyakorlatias ember vagyok és engem a papírmunkák úgy ahogy hidegen hagynak.
Ha ennyire érdekel mindkettő, akkor a leírtak alapján döntsd el, hogy neked melyikhez van affinitásod. Nyilván a jog sem csak papírmunkából áll, Te is láttál már bírót, ügyvédet stb, és ők azért jóval többet csinálnak ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!