BME Mechatronikára nehezebb bekerülni, mint gépészmérnökire, de könnyebb a tananyag?
Nos, teljesen össze vagyok zavarva.
Tesóm, aki gépészmérnökire jár, mindig azt mondta, hogy a mechatronika sokkal könnyebb, csak bekerülni nehéz, mert hogy egyik évfolyamtársának a szobatársa mechás volt és szart se tanult mégis 4,5 fölötti átlagai voltak, meg hogy nem nagyon látott még mechást tanulni.
Másoktól meg azt hallom hogy irtónehéz, mert nem elég, hogy a gépészmérnöki dolgokat ugyanazon a szinten várják el, de még sok mást is kell tanulni, pl programozás, optika...
Nem tudom, kinek higgyek, azért szerettem volna mechára menni, mert nem kell rajzolni, meg mert a tesóm azt mondta, ha bekerültél utána könnyű végigmenni, ezzel szemben a gépészmérnöki néha kutyanehéz. Programozni mondjuk csak muszájból tanulnék meg, mert nem szeretem.
De ha még gépészmérnökinél is nehezebb, és a tesóm tud valamit rosszul, akkor kétlem, hogy nekem való lenne a szak.
BME-re szeretnék menni mindenképp, mechatronikát és gépészmérnökit jelölném, annak reményében, hogy lesz 450 pontom és felvesznek mechára, ha nem, akkor meg gépész. Energetikán is gondolkodtam még, arról tapasztalat valakinek?
könyebb a mechatronika, viszont jobb a gépészmérnöki, piacképesebb. sajnos nem ismerik a munkáltatók még ezt a szakot
(a BME azért rossz, mert állati elméleti, kevés a gyakorlat) Gépészen főleg! Beleződülsz majd a matekba mire levizsgázol! Csak a szemétkedés megy!
én értem, csak mondom, én olyan konkrétumokat hallottam, hogy ugyanannyi a matek kell, plusz még csomó tárgy azonos, csak mechán az egész programozást be kell nyalni és rengeteg optika van - kötelezően.
A tesóm meg nem hazudna, ő is abból indul ki inkább, hogy sokkal több mechást lát bulizni tanulás helyett, mint gépészt.
Végül Mechatronika BSc-t és Mech Eng Modelling MSc-t végeztem.
Ha ez bárkinek tanulság, annyit tudok mondani, hogy a mechásokkal, mivel sokkal kevesebben voltunk, és általánosságban jobban meg voltunk szűrve a magas ponthatár miatt, ezért emberségesebben bántak velünk sokszor.
Egyáltalán nem bánom, hogy ezt végeztem. Rajzból csak az ábgeot hagytuk ki, szóval botorság lenne a kevesebb rajz miatt mechatronikát végezni. De sok gépész tárgyat nem vártak el tőlünk olyan szigorúan, mint a gépészektől.
Egyik se teljesíthetetlen szerintem. Szerettem a mechás társaságot. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!