Segítettetek egy dilemmában, tanítói diplomával pszichológiára megyek. Mit kell tennem, hogy bejuthassak?
Szia! Igen, emelt szinten kell érettségizned, mivel ide elég magasak a ponthatárok - tavaly 456 volt. Te választhatod ki, hogy miből szeretnél: biosz, magyar, töri, idegen nyelv, matek - ezek közül 2. Nyelvvizsga csak az ELTE-n előírás, egy közép angol C, többi sulinál nem tudom, de ennyi pontot nyelvvizsga nélkül necces összeszedni, plusz ugye diplomát sem adnak nélküle; ráadásul az anyagok tetemes része csak angolul elérhető - tehát mindenképpen ajánlott.
Más egyéb felvételi vizsga nincs, a pontjaidat a felvi.hu-n tudod kiszámolni, miután meglettek az érettségi eredményeid.
Mivel neked már van egy diplomád, értelemszerűen csak a költségtérítéses képzésre jelentkezhetsz.
Remélem, segítettem valamit, ha nem, kérdezz bátran! :)
Egy másodéves pszichológushallgató
Első vagyok.
Igen, elég a töri és angol emelt, meg is kapod a max 80 pluszpontot rájuk, és mivel az emelt angol egyenlő egy középfokú nyelvvizsgával, a nyelvvizsga-követelményt is kipipáltad.
Szerintem egy erős középfok elég, hogy angol cikkeket olvasgass, konkrét tárgy (legalábbis nálunk) nincs angolul.
Tény, hogy elég kemény a suli; elsőben sokat gondolkoztam, hogy otthagyjam-e...
Csak akkor válaszd a pszichót, ha biztos vagy benne, hogy ez érdekel, ezzel szeretnél foglalkozni és fel vagy készülve a sok tanulásra, önálló kutatásra ill. a sok beszólásra :D.
A szakkal most már nincs sok baj, de ha elfogadsz egy tanácsot: NE az ELTE-t válaszd!! Ha Pestben gondolkodsz, a Károli fényévekkel jobb.
Az előző annyiban téved, h ha két tárgyból emeltezel, és az egyik az angol, akkor vagy emelt szintnek, vagy nyelvvizsgának számolják. Mivel a te esetedben jobb az emeltet számolni (40 pont) és ehhez jön a töri emelt 40 pontja, meg lesz a max 80 pontod.
De két emelttel iszonyatosan necces. Duplázásnál a két vihető tantárgyad ( a példádban töri és angol) %-os eredményét duplázzák meg. Ez értelemszerűen maximum 400 pont. Akkor lenne 450-460 pontod két emelttel, ha 90% körül lenne meg mindkettő. Hát valljuk be, az elég nehéz:S
Inkább úgy lenne könnyebb szerintem, ha csinálnál egy középfokú nyelvvizsgát, és csak egy emeltet.
A középszintet könnyebben meg lehet írni 100% környékére, az emelted lenne 90% körül, úgy talán esélyes. Szerintem a pontok picivel csökkenni fognak, mert kevés már az olyan ember, akinek elfogadták a nyelvvizsgáját 100%-os emeltnek.
Nekem pszichológiára úgy lenne 470 pontom, h a magyarom 100% lett, a biosz emeltem 95, és mellette két nyelvvizsga. Ezzel most nem dicsekedni szerettem volna, csak egy példát mondani, h erre a szakra a magas pontok miatt elég jó eredmények kellenek, de megoldható.
Sok sikert és kitartást!!!:)
Jah előző vagyok. Nem az érdemjegy számít már, hanem a %. A példámból is láthatod, h duplázásnál nem lesz elég a 4-es, 5-ös emelt szintű, mert az emelt szint már 60%-tól ötös. Az meg sajna nem lesz elég:SSS
Pluszpont: középfokú nyelvvizsga: 35 pont, felsőfokú nyelvvizsga: 50 pont (nyelvvizsgákból max 50 pont szerezhető, tehát ha van 15 db felsőfokúd, az is csak 50 pont), emelt szint: 40 pont, hátrányos helyzetért is járnak pontok, de sajnos nem tudom pontosan miért és mennyi.
(Pluszpontokból pedig maximum 80 szerezhető)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!