Mennyi évet és milyen iskolát kell időznöm a pszichológiára?
Érettségid után jelenleg 5 évig kell tanulnod ahhoz, hogy pszichológus lehess.
A mostani általános iskolás jegyeid nem számítanak ebbe bele, még a középiskolásak sem teljesen. A felvételi rendszerbe még most ne menjünk bele, mert mire odakerülsz úgyis változik a jelenlegi rendszer. Jelenleg jónak kell lenned vagy bioszból vagy magyarból vagy töriből vagy matekból vagy egy idegen nyelvből. Vagyis ezek közül legalább 2-ből.
A pszichológiával amúgy mennyire vagy tisztában? Nem teljesen az, amit szerintem te elképzelsz 14-15 évesen, de persze nem tudhatom...
Az a gond a pszichológiával, hogy Magyarországon egyáltalán nem kifizetődő. Ráadásul a legtöbb ember összekeveri a pszichiátriával. Lelkes tanulók nekiállnak pszichot tanulni, hogy majd gyógyítani fognak meg mittomén, aztán meg néznek egyet, mikor rájönnek, hogy messze nem erről van szó. A másik gond, hogy mindenki azt hiszi, kijön az egyetemről és nyitja is a magán praxist. Nekem minden bnőm ezt hajtogatja, 5 ismerősöm is van, aki pszichológus szeretne lenni.
Visszatérve a kérdésedhez, szerintem most még ezen ne agyalj. Legyél mindenből jó és akkor kedvedre válogathatsz majd a gimiben :) ez a legbiztosabb (Y)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!