Éjszaka vagy reggel fog jobban az agy? Mikor érdemesebb tanulni?
Figyelt kérdés
2009. máj. 27. 22:33
1/15 anonim válasza:
én úgy tudom, hogy általában a reggel 8-tól kb délig, 11-ig a legjobb, szóval délelőtt, se nem túl koránő
2/15 anonim válasza:
Óóó ... az örök dilemmám. :D
Szerintem egyénfüggő. De ha abból indulunk ki, hogy reggel elvileg pihentebb vagy mint éjszaka ...
Itt elég jól megvitatták a témát:
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
3/15 anonim válasza:
Nos, én ezt úgy vettem észre, hogy egyénfüggő. Nekem pl. késő este és éjszaka sokkal jobban fog, mint napközben. Viszont a szobatársam éjszaka abszolut nem tud koncentrálni, neki a max. az kb. este 7óra.
4/15 anonim válasza:
Előző vagyok. Elolvastam a belinkelt kérdésre a válaszokat, és arra jutottam, hogy ha hosszútávra akarsz megtanulni valamit, akkor jobb ha alvás előtt tanulsz, mert éjszaka raktároz az agy. Viszont az sem jó, ha muszájból tanulsz olyankor, mert az alvás során az agyad el fogja dobni azokat az információkat, amiket olvastál és emgtanultál. Ha az agyad reggel jobban fog, akkor reggel tanulj, viszont ez nemhiszem hogy bekerül a hosszútávú memóriádba. Persze lehet, hogy most összehordtam jó sok hülyeséget neked..
5/15 A kérdező kommentje:
köszi:D akkor tanulok most is reggel is
2009. máj. 27. 22:48
6/15 anonim válasza:
Az enyém már úgy elkopott 15 év után,hogy nincs az a pénzt amiért működne:D
Amúgy reggel fog jobban az agy,barátaim mindig hajnalban keltek tanulni,nekik bejött,nekem anno sem segítet szinte semmi:)
7/15 anonim válasza:
A második válaszoló vagyok: bár én nem olvastam végig a belinkelt oldalon a válaszokat, de lehet abban valami, amit az előző válaszoló írt. Ha este tanulok, az valahogy jobban megmarad >> konkrétan egy vázlat áll össze a fejemben és egy reggeli átfutással majdnem minden visszajön. Viszont, amit reggel/délelőtt tanulok ... nos délutánra már csak alig-alig emlékszem. :)
8/15 anonim válasza:
Este, éjjel a memória jó, tehát amit magolni kell, és ha ráalszol megmarad sokáig. Reggel a megértés jó, a logikus gondolkodás, azt érdemes tanulni, amit megértessz egyszer,s majd úgy idézed fel.Illetve feladatot megoldani. Ezt mondja a tudomány és a tapasztalat.
Pedagógusnő.
9/15 anonim válasza:
Én csak éjjel tudok tanulni, de akkor feleannyi idő alatt ugyanazt a mennyiséget és jobban meg is marad. :) Hiába aludnék akármennyit, reggel olyan az agyam mint a szita... Mondhatni egyik "szememen" be a másikon ki :) Meg különben is éjjel csend van, semmi és senki nem vonja el a figyelmemet!
10/15 anonim válasza:
Mindig is éjjeli bagoly voltam. Főleg amióta szétverik az egész utcát nappal, na azóta éjjel jobban megy a tanulás. Én délelőtt 11 előtt zombi vagyok, olyankor esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!