Érdemes vagy nem jogásznak tanulni?
Azért ne általánosítsunk!
Igen, voltak olyan hallgatók nálunk is, akik minden héten buliztak, és részegre itták magukat.
Voltak olyanok is, akik sosem ittak, bulizni se jártak, tanultak és csinálták a dolgukat.
Pont úgy, mint a többi szakon.
A kulturáltság vagy kulturálatlanság nem attól függ, hogy ki mit tanul, hanem hogy mit visz "otthonról".
Én is az ELTEn végeztem a jogot, úgyhogy ezer és egy ismerősöm van onnan.
Van köztük munkanélküli, éhbérért dolgozó, és van olyan is, aki marha jól keres, és megbecsült.
Mondom, nem lehet általánosítani. Minden szakmában, minden egyetemen végzett emberekről elmondható ez is, meg az ellenkezője is.
Tényleg mindenhez kell egy adag szerencse is...
Nem olvastam végig a kommenteket, de néhányban olyanokat írtak, ahol látszik, hogy vagy pletykából tudja, vagy fogalma sincs az egészről.
Nővérem jogász. Nincsenek se gazdag, se jogász szüleink mégis alig 2 hónap alatt talált nagyon jó állást, miután lediplomázott. Annak ugyan 2 évvel később vége lett decemberben ,de másfél hónap múlva ismét kapott egyet. És mielőtt valaki belekötne, olyan munkája van, amihez jogász végzettség kell, a fizetése is egész jó. Csak az nem talál munkát , aki nem keres. De tény, hogy kell hozzá motiváció, szorgalom és szívből akard. Bár az is igaz, hogy nővéremnek csak Pesten sikerült elhelyezkednie, pécsiek vagyunk.
Ismerősöm telemarketinges egy multi cégnél és nem jogászként dolgozik!
Én soha nem végeznék el egy olyan szakot, amit előttem már tízerek elvégeztek.
A válasz írója 89%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 14:30
Hát ez jogos :) ment is a zöld ;)
Köszi. :P
Amúgy szerintem mindenki tanulja azt, amit ő maga jónak lát/ami érdekli.
Ha nem ezt teszi, sosem fogja szeretni a munkáját, akkor meg - véleményem szerint - megette a fene a dolgot. :)
Hát én nem buliztam, nem ittam, és bejártam a legtöbb előadásra, szemináriumra mindig, és készültem félév közben is.
Nem voltam ezzel egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!