Érdemes vagy nem jogásznak tanulni?
Nem feltétlen igaz az hogy gazdag jogász szülőknek kell lenni.
Olyan szakterületet kell választani ami nem olyan felkapott és abba már az egyetem alatt nagyon mélyen bele kell ásnod magad. Emellett nagyon jó átlagot kell csinálnod+a diploma megszerzéséig a lehető legtöbb helyre el kell menned gyakorlatra. + legalább 1, de inkább kettő vagy három felsőfokú nyelvvizsga is kell ahhoz, hogy elhelyezkedj.
Nekem pl. 3 felsőfokú nyelvvizsgám van(angol, német, orosz) és mindhárom nyelvet ténylegesen beszélem is, nemcsak papíron van a tudás, mellette van egy olyan területe a jognak, amit már az első év végén elkezdtem tanulmányozni.(külföldi folyóiratok, magyar cikkek, EU szabályozások, stb.) Summa cum laude diplomáztam és jelenleg egy nagy nemzetközi cégnél dolgozom a jogi osztályon nagyon kellemes fizetésért. Ja, és nincs a családban egyetlen jogász sem.
Szóval csak akkor van értelme a jog elvégzésének, ha tényleg érdekel és mindent beleadsz és túl tudsz lépni azon, hogy a jogász nemcsak ügyvéd, bíró és ügyész lehet!
Szeretem, mikor sokan mondogatják, hogy minek ennyi jogász, meg semmirekellőek, stb...
Aztán, ha valami gond van, rohannak ügyvédhez. :)
Én is jogot végeztem, tény, hogy nagyon nehéz elhelyezkedni, ezt aláírom.
És kezdőként ált. borzalmas a fizetés is.
De a jövőre nézve, véleményem szerint, nagyobb esély van egy biztos, jó fizetésre, mint sok más végzettséggel. (Természetesen nem minden végzettségre gondolok itt.)
A válasz megírásának időpontja: ma 10:22
Hol élsz te? Társadalmi rangot?
Voltál már jogász felezőbulin? Részegre isszák magukat a hallgatók és kultúrátlanul viselkednek, nem úgy pl. a természettudományisok vagy tanárszakosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!