Bevállalnátok a kémia alapszakot így?
én magántanuló voltam 6-10es koromig. szóval kémiára soha senki se tanított mégis kémia szakos vagyok. szóval hajrá!
válassz egy kisebb egyetemet, ahol nem direkt arra mennek az oktatók, hogy az emberek felét lemorzsolják és akkor nem lesz gond.
Élő példa vagyok erre. Ugyan nem vagyok kémia szakos, de októberben érettségizni fogok, és hidd el, nem volt könnyű.
Nekem 9.ben 2-es lett az évvégi jegyem, de 10. elején megszerettem és év végén már ötössel zártam!!
A szorgalom a lényeg, hogy bármennyire is nehéznek tűnik, tanuld, foglalkozz vele nagyon sokat, és hidd el menni fog! Nekem is ment! Ha igazán akarod, sikerülni fog:) Csak légy következetes, alaposan, logikusan tanulj és lehetőleg szerezz be minnél több a témába vágó könyvet. Nekem olyanom is van, ami 200 oldalon keresztül taglalja a kémiai kísérleteket (amik tankönyvben is benne vannak, meg érettségin is, ráadásul érthetően), és össz-vissz 500 forint volt egy antikváriumban.
Keress, kutass, ne add fel, mert ez egy nagyon jó lehetőség:) Rengeteg mindent lehet vele kezdeni. Ha pedig olyan szakra akarsz bejutni, ahol a pont számít, ha nem lett olyan jó az eredményed, tornászd fel a többi tanttárgyad is, hátha úgy esetleg sikerül. Avagy keress alacsonyabb követelményű iskolát, mert lehet "lobbizni". Az ELTE kémia szakán most pl. 353 volt a pont (államira), Debrecenben ugyanez a szak viszont csak 232, és biztos vagyok benne, hogy ez számtalan más iskolával van még így.
Sok szerencsét! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!