SOS! Emelt biosz es kozep kemia ev vegeig?
Eddig anglikanisztikara szerettem volna menni,de most rajottem,hogy orvos akarok lenni. Human gimibe jarok,ahol nagyon szinvonaltalan a biosz-kemiaoktatas,es fakultacio sem indult,pedig nekem ugye mindket tantargy kene. Magantanarra nincs penzunk,igy egyedul kell felkeszulnom az emelt biosz es a kozep kemiaerettsegire... :S Matekbol es toribol nagyon nem vagyok jo,igy egyetlen remenyem a duplazas maradt,de ehhez minimum 95%-ot kene produkalni mindkettobol... Van mar 2 kozepfoku nyelvvizsgam,ami +40pont.
Szerintetek sikerulhet? Milyen konyveket ajanlanatok a felkeszuleshez?
Elore is koszi a valaszokat! ;)
Szerintem sikerülhet, jó könyvekkel és nagyon nagyon nagy szorgalommal. Amiket ajánlok: biológiából a Mozaikos tankönyvek mindenképpen, illetve a Sebőkné Biológia 1.2.3 (fehér színűek), típus feladatok vannak benne szóbelire és írásbelire is, plusz Szerényi Gábor nagy biosz feladatgyűjteménye. Kémiából a Villányi könyvek közül az Ötösöm lesz kémiából (számításokra tanít meg, akár teljesen kezdő is csinálhatja, nagyon jó), illetve szintén a Mozaikos könyvek. Utóbbinak most van egy összefoglaló kötete, amiben minden benne van. Érdemes lenne azt, mivel a szervetlen kémiát csak általánosban tanítják és ebben az is benne van.
Ha még is tudsz egy kis pénzt áldozni én még is csak javasolnám azt a tanárt, legalább kémiából, heti 1x, hogy konzultáljatok, ha valami nem megy. Nekem is van és meleg szívvel ajánlom őt, biosz és kémia tanár és skype-on tanít :) 1500 Ft egy óra, és tényleg nagy jó. Bár az is igaz, hogy kémiából a kísérleteket valahol meg kéne csinálnod, ezt kérdezd meg a sulidban, hogy esetleg a laborban gyakorolhatod e. De erre is van egy könyv, a szerzőét nem tudom, de vmi ilyesmi a címe: Saját kémia laborom.
A válaszíró 40%-ban hasznos válaszokat ad.
Amit írtál az tényleg jó lenne, de ne felejtsük el azt, hogy ha valóban elmenne biológia szakra, akkor elvesztene 2 félévet az államilag támogatott félévei közül. Orvosin ez annyira nem vicces, mert akkor az utolsó évét fizetheti maga, ami kb 1 millió forint /félév. Bár az is igaz, hogy az állam az orvosin 14 félévet támogat, érdemes elgondolkodni, hogy vajon miért, hiszen nem egy ember csúszik féléveket. Ha ő is csúszni fog (amire, legyünk őszinték bőven van esély), akkor több millió forintot kell kiperkálnia. Akkor már sokkal jobban jár tanárral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!