Tapasztalatok emelt kémia és emelt biosz érettségi ügyben?! 2013-ban fogok orvosira jelentkezni!
Emelt kémiára sokat számolj! A Villányi-féle könyvek nagyon jók, érdemes őket beszerezni. Legyél faktos, vagy keress megbízható magántanárt, mert a számolásokat tényleg érteni kell.
Emelt bioszra a mozaikos és Szerényi-féle könyvek jók, érdemes az előző évi érettségiket megoldani, ugyanis a rutin sokszor fontosabb, mint a lexikális tudás.
Elso: ha mar majdnem vegigszamoltam az 5-osomos konyvet akkor mar nem erhet meglepetes annyira ugye?
Lexikalis tudasra eleg a szinten Villanyi tankonyv es munkafuzet?
Valamint szobelin tenyleg nem adnak meg teteleket? Pl. A es B nem veszes de a C feladatok inkabb ilyen elgondolkodgatoak... Es volt olyan amit kb. par mondatban meg lehet valaszolni es 10 pontot er?
Te anno hogy keszultel az irasbelin az elmeletre?
Valamint a szobelire kulonosen a C tetelekre?
Én kémia emelteztem 2011 őszén, 2012 ősztől pedig az ELTE kémiára járok. Nem könnyű, sokat kellett már eddig is készülnöd rá, legfőképpen a számolásokra...
Mivel most fordulsz a finisbe, most van itt szerintem a legalkalmasabb idő, hogy tényleg masszívan nekifeküdj mindkét tárgynak, ha nem hoztad előre egyiket sem.
Villányi féle Ötösöm lesz, meg érettségi feladatgyűjtemények (Villányi, vagy Mozaik): egyik sem hibátlan, de sokat érnek. Illetve nagyon alaposan csináld végig a korábbi érettségiket, mert a típusfeladatokban rutinosnak kell lenni.
Ha szükséged van segítségre, és gondolod, szívesen segítek is:)
Laci(19)
Szia! Én most ősszel emelteztem, mondjuk én kémia szakra készülök, nem orvosira. Szóval én csak a kémia emeltről tudok írni.Elég fontos, hogy ne az írásbeli után állj neki a szóbeli tételeknek, mert nagyon sok van, nem fogsz vele végezni. 70 kísérletet nézd át jól a szóbelihez, a c tétel a gondolkodtató kérdések, amik eddig előfordultak érettségin, az nekem megvan, szóval írj, és bescannelem neked. Nekem azt mondták, hogy ha beleszólnak, azért már pontlevonás jár, és szeretnek a szóbeliztetők akkor is beleszólni, ha éppen beszélsz(és jót mondasz) szóval ez lehetőleg ne kavarjon be. Nekem az elméleti rész 100% lett, és én villányi attila könyvéből tanultam rá.
És tényleg nagyon jó tanács, hogy csináld meg a korábbi feladatsorokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!