Kémia érettségi segítség?
Figyelt kérdés
Holnap szóbelizem középszinten kémiából, és van egy tétel amivel nem tudok mit kezdeni. CuSo4 és NaOH reakciója, az egyenletet ismerem, de azt mondták, hogy a az ionreakciók a vizes oldatokban-ról is kell beszélni. Sajnos nem tudom, hogy ez alatt mit értettek, kérlek segítsetek!2011. jún. 22. 19:28
1/2 anonim válasza:
Szió! Írj privát üzit, aztán válaszolok.. msn-en segítek szívesen, ide nem fogom kiírni a címem... de én emelt szinteztem kémiából, és segítek szívesen, ha kell, a többi tételben is :) majd írj ide, ha már átjött a levél :)
2/2 anonim válasza:
Amúgy szerintem arra gondolnak, hogy ionegyenlettel írd le a folyamatot, úgy "szebb".
2 NaOH + CuSO4 -> Cu(OH)2 + Na2SO4
Ionegyenlettel:
Cu2+ + 2 OH- = Cu(OH)2
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!