Szerintetek hova lenne esélyem jelentkezni?
Ja... ház, nézd elég sok helyre be tudnál jutni; óvodapedagógus szakra, tanító szakra stb. Van vagy ezer szak. Van vagy száz felsőfokú intézmény. Most ennyiből senki nem fog tudni neked tanácsot adni.
Nézd meg a felvi.hu-t, használd a szakkeresőt, a pontszámkalkulátor, meg az idei ponthatárokat.
Valamelyik nap néztem. Banki szakügyintéző szakra 236 és 316 volt pénzügyre pedig 60-70 körül. Kiszámoltam a (lehetséges) pontjaim az 300-320 körül van. Ez a Budapesti Gazdasági főiskolán van. Ez reális?lenne esélyem ?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Szerintem úgy van esélyed, hogyha az utolsó évben ráfexel az angolra és teszel egy középfokút. Szerintem ez az egyetlen biztos módja, hogy ne csak a 2-3 megjelölt helyre, esetleg sehová ne juss be, ha túl magasra tetted a lécet jelentkezéskor. Tehát nyelvvizsgázz, a diplomához úgyis kell, ne halogasd. Közgazdász képzésen meg szakmai nyelvvizsga kell általában, tehát mindenképp lesz dolgod a nyelvvel. Esetleg szociális alapon tudsz igényelni pontokat, ha papírod van rólad, hogy szarul álltok (asszem az is 25 pont, megéri megpróbálni) ....
A másik, hogy nagyon jó érettségit kell írnod, és akkor nincs probléma. El kell döntened, hogy belehúzol és tanulsz, és akkor még a híres neves CORVINUSRA (így nagybetűvel) is felvesznek, vagy lesz@rod és nem tanulsz tovább.
Egyébként nem az az egyetemi szak a legjobb, ahova a legtöbb pont kell, az csak azt mutatja, hogy mennyire felkapott. Ha normális közgáz képzés kell de nem pesten, akkor Pécs vagy éppen Veszprém nagyon jó. Bár tény, hogy egy 390-400 pontot össze kéne hoznod, hogy ne legyen gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!