Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek hova lenne esélyem...

Szerintetek hova lenne esélyem jelentkezni?

Figyelt kérdés
Most kezdem majd a 4. évemet ,és úgy döntöttem ,hogy szeretnék tovább tanulni majd. Közgazdasági szakközépiskolába járok. 3. év végi jegyeim elég haloványak lettek.(angol 4..matek 4..elméleti közgazdaság 3..töri 3..magyar 3 ) Nem vittem túlzásba ezt az évet ,de én tudom ,hogy ha tanulnék rendesen ,akkor magyarból ,és töriből simán ötöst szereznék. Legszívesebben közgazdasággal mennék tovább Szegedre vagy Budapestre. Corvinus-ra gondolom sajnos nem tudnék már bejutni akárhogy is sikerülne az érettségi. Szerintetek hova van esélyem. Mindenképp tovább szeretnék tanulni.
2011. aug. 14. 17:23
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha csak ennyi, az elég kevés. Mondom ezt anélkül is, hogy az érettségidet még megírtad volna (amely ha elég jól sikerül, a kutyát nem érdekli a félévi jegyed), mivel nyelvvizsgát sehol nem említettél. Anélkül meg ne is álmodj a Corvinusról.
2011. aug. 14. 17:45
 2/5 A kérdező kommentje:
Tudom ,hogy Corvinusra semmi esélyem ,azért kérdeztem ,hogy szerintetek hova ,mert kis városban élek ,és nem tudom milyen iskolák léteznek ,és mi szükséges a bejutáshoz. Nyelvvizsgám meg sajnos nincs ,és mostanában szerintem nem is lesz még.
2011. aug. 14. 17:52
 3/5 anonim ***** válasza:

Ja... ház, nézd elég sok helyre be tudnál jutni; óvodapedagógus szakra, tanító szakra stb. Van vagy ezer szak. Van vagy száz felsőfokú intézmény. Most ennyiből senki nem fog tudni neked tanácsot adni.

Nézd meg a felvi.hu-t, használd a szakkeresőt, a pontszámkalkulátor, meg az idei ponthatárokat.

2011. aug. 14. 17:56
 4/5 A kérdező kommentje:

Valamelyik nap néztem. Banki szakügyintéző szakra 236 és 316 volt pénzügyre pedig 60-70 körül. Kiszámoltam a (lehetséges) pontjaim az 300-320 körül van. Ez a Budapesti Gazdasági főiskolán van. Ez reális?lenne esélyem ?

Köszönöm az eddigi válaszokat!

2011. aug. 14. 18:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem úgy van esélyed, hogyha az utolsó évben ráfexel az angolra és teszel egy középfokút. Szerintem ez az egyetlen biztos módja, hogy ne csak a 2-3 megjelölt helyre, esetleg sehová ne juss be, ha túl magasra tetted a lécet jelentkezéskor. Tehát nyelvvizsgázz, a diplomához úgyis kell, ne halogasd. Közgazdász képzésen meg szakmai nyelvvizsga kell általában, tehát mindenképp lesz dolgod a nyelvvel. Esetleg szociális alapon tudsz igényelni pontokat, ha papírod van rólad, hogy szarul álltok (asszem az is 25 pont, megéri megpróbálni) ....

A másik, hogy nagyon jó érettségit kell írnod, és akkor nincs probléma. El kell döntened, hogy belehúzol és tanulsz, és akkor még a híres neves CORVINUSRA (így nagybetűvel) is felvesznek, vagy lesz@rod és nem tanulsz tovább.

Egyébként nem az az egyetemi szak a legjobb, ahova a legtöbb pont kell, az csak azt mutatja, hogy mennyire felkapott. Ha normális közgáz képzés kell de nem pesten, akkor Pécs vagy éppen Veszprém nagyon jó. Bár tény, hogy egy 390-400 pontot össze kéne hoznod, hogy ne legyen gond.

2011. aug. 14. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!