BME - építőmérnöki képzés?
Az építőmérnöki felé kacsingatok. Mennyire nehéz a matek? A gimiben végig 4-es voltam... szerintetek akarattal és szorgalommal bírni lehet az iramot? Vagy nem is a matek a legnehezebb az egészben?
Milyen ágazatot majd szakirányt érdemes választani az alapképzés során?
Az is érdekelne, hogy a diploma megszerzése után mennyire könnyű/nehéz munkát találni. Végzett építőmérnökök mennyit keresnek? Mi a helyzet az itteni és a külföldi elhelyezkedéssel?
Minden érdekel. :) Várom válaszaitokat!
Bár nem BME-s vagyok, de építős. Nálunk 99%-ban csak szerkeszteni kell, értem azt nem kell csendéleteket meg különböző testeket rajzolgatni, mi ennél kicsit gyakorlatiasabbak vagyunk. Ha poénosra fogjuk a dolgot, akkor azt szokás az építőknél mondani, hogy az építészek álmodoznak, mi dolgozunk... :) Persze ez így elég ferde és sarkított, de hát ez van! :)
Szerintem igazán jó szak(ma), pont azért mert iszonyatosan szerteágazó, rengeteg úton el lehet indulni, sokfelé lehet szakosodni és ha az ember jó utat választ, akkor szinte dobják utána az állásajánlatokat, ami valljuk be nem túl gyakori kicsiny hazánkban jelenleg.
Nem feltétlenül új dolgok építésére kell gondolni, az építőkhöz tartozhat útfenntartás, töltésfenntartás, árvíz helyzetek kezelése, ivóvízhálózatok karbantartása, sőt maga az egész infrastruktúra fenntartása, szennyvíztisztítás, stb... Olyan egészen pici dolgoktól kezdve, hogy egy nagy útjelző táblát hogyan alapozol le, odáig hogy egy új völgyhidat hogyan építenél meg, minden az építőkhöz tartozik, tehát ahhoz hogy legyen meló, nem feltétlenül kell hatalmas építkezésekbe fognia bárkinek is. Persze vannak végletek. Pl. hídépítőnek nem kifizetődő szakosodni itthon szerintem.
Egyértelműen srácok vannak többségben ezen a szakon, de azért egyre több lány is akad. Én is az vagyok. Fogalmazzunk úgy, hogy az egy főre jutó srácok száma nálunk olyan 4-5 fő. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!