Milyen mérnökit válasszak? (Gépész-, villamosmérnöki, építÉszmérnöki, építŐmérnöki, energetikai. )
Mérnöknek szeretnék tanulni, két év múlva érettségizem, kb. 390-400pontom lesz. Olyat szeretnék kitanulni, amellyel külföldön is tudok érvényesülni.
A gépész- és villamosmérnökiről azt hallottam, hogy van olyan nehéz, mint az orvosi... Nem tudom hogy ez mennyire igaz, érdekelne egy ezt tanuló vagy végzett személy véleménye. Ez a kettő nem is érdekel annyira, mint pl. az építÉszmérnöki vagy az építŐmérnöki.
Az építÉszmérnöki nagyon érdekelne, de attól félek, hogy problémáim lesznek a szabadkézi rajzolással. Ők ugyan sokat rajzolnak, de nem olyan keményen matekoznak és több építészettörténeti órájuk is van.
Az építŐmérnöki inkább körző & vonalzó párti, de ott megint elég kemény a matek és a fizika (legalábbis ezt olvastam)...
Az energetikai mérnöki is érdekelne, de ott már a ponthatár elég magas... most talán 408volt.
Úgy hallottam, hogy mindenképp a BME-ben kell gondolkodni, hogy ezt ismerik el Magyarországon... de mi a helyzet külföldön? Megfelelő (felsőfokú) nyelvismerettel tudok érvényesülni a határon túl is?
Szóval mit ajánlotok? Mit érdemes választani? Vagy esetleg más mérnökiben is gondolkodhatnék?
Várom a válaszaitokat! :)
14:29 Annyiban vitatkoznék hogy a 250 pontos helyekre ugyan könnyű bekerülni, de rohadt nehéz bent maradni. Aki ezt nem tudja, annak a nullához közelít a tudása a mérnökképzést illetően. (nem vagyok mérnök)
A felvételi pontot pedig azt határozza meg, hogy mennyien jelentkeznek az adott szakra, illetve, hogy mennyi hely van. A 250 pontos hely csak annyit mutat, hogy kisebb az érdeklődés mint egy kommédia szakra, aztán nézd meg, hogy végül ki talál munkát a diplomájával. A kérdésedből az jön le, hogy a szükséges felvételi pontokhoz méred a szak/diploma értékét. Ez nagyon nem így van.
Kisebb az érdeklődés? Mi van?
Jelentkezettek:
mérnök informatikus 6887
gépészmérnöki 6742
Másoljak még, vagy meg tudod nézni? Nézd meg a felvettek létszámát is, a mérnök info tarol mindenhol.
Egy mérnöki egyáltalán nem nehéz. Csak mindenki baszakodik, meg hazudozik. Ilyeneket mond a sok okos mérnökhallgató, hogy nálunk fél év után az évfolyam fele kibukik (hogy? Mikor kibukni félév után nem lehet?). Eddig csak szájkaratét látok, pontos számokat eddig senki sem tudott felhozni, hiteles formában... :)
Abszolút látni, hogy mi van ma a felsőoktatásban tanulók fejében, agyonfényezés, és istenítés, ez jellemzei a tanulók 80%-át... :)
AZ pedig pláne röhej, hogy a kérdező kérdez valamit, erre jön a sok okos mérnökhallgató, hogy te hülye vagy, tényleg nem tudod mi a különbség az "Ő" és az "É" között. Baszakodnak, ahelyett, hogy elmondanák. :D Vagy talán ők sem értik? Nem lennék meglepve. :))
Kedves utolsó! Ha szerinted nem a jelentkezők (érdeklődők) és helyek száma határozza meg a ponthatárt, akkor mégis mi?
"Sosem értettem, hogy ha ennyi zseni van ebben az országban, ahogy itt lefestik sokan magukat, akkor miért vagyunk még mindig szarban."
Nem a mérnökök vezetik az országot, hanem a politikusok...
"Na és melyiket fogja nehezebbnek mondani, amelyiket elsőnek elvégezte, teljesen logikus."
Attól, hogy elsőnek elvégzel egy gyenge szakot, még nehezebbnek fogod érezni a másodikat (ha az nehezebb). A mesterszakot sem érzi könnyebbnek az ember...
"Ennek ellenére a sok hülye objektív mércét akar venni, mikor nem lehet.
Ebben csak az a vicces, hogy ezt a zseni mérnököknek el kell magyarázni, mert ők erre nem jöttek rá. Azt hiszem ez az igazi fail. De ilyen 250 pontos helyektől mit várnánk, még szép, hogy mindenkit felvesznek."
Egyedül az első akarta összehasonlítani, aki nem mérnök, szóval ez igazán a FAIL.
A jobb helyeken messze nem 250 a ponthatár...
"Egy mérnöki egyáltalán nem nehéz. Csak mindenki baszakodik, meg hazudozik."
Gondolom ezt a zsebedben egy mérnök diplomával mondod... (ha már az objektivitásról volt szó)
"AZ pedig pláne röhej, hogy a kérdező kérdez valamit, erre jön a sok okos mérnökhallgató, hogy te hülye vagy, tényleg nem tudod mi a különbség az "Ő" és az "É" között. Baszakodnak, ahelyett, hogy elmondanák. :D Vagy talán ők sem értik? Nem lennék meglepve. :))"
Csak arra hívtuk fel a figyelmét, hogy válaszai alapján valamit kever és jobb, ha még most kiderül és nem így választ szakot. Ha annyira kiváncsi a különbségre rengeteg ezzel foglalkozó kérdés van itt a gyikon, illetve az intézmények oldalai is tárgyalják.
Ha te olyan okos vagy, miért nem osztod meg velünk a különbségeket, a két szak lényegét? Mintha te nem csak azt észt osztanád...
Kérdező: Azt neked kell tudnod, hogy mi érdekel legjobban, ezt más nem döntheti el helyetted. Ha egy szak tetszik, az könnyebben is fog menni...
Én az építőmérnökit csinálom és azt tudom, hogy ez csak akkor megy ha szereted ezt a szakot, egyébként nem fogod bírni (gondolom ez igaz a többi szakra is).
Az utolsó hozzászólás elég nyers volt... de volt benne igaz is, de több olyan, amivel viszont nem értek egyet. Am. a mérnökire 360-415 között mozog a ponthatár. 250 pont sosem volt és soha sem lesz. Abban viszont igazad van, hogy nem hasonlíthatjuk össze az orvosit a mérnökivel, de mind a kettő eléggé nehéz. -Nem nagyon van olyan, aki matek-fizika és kémia-bio beállítottságú is.
De am. a kérdés nem erről szólt.
Bocsi, egy kicsit elírtam... nem az utolsó hozzászóló volt egy kicsit nyers, hanem a ma 14:29-esre értettem.
Am. szerintem a semmiről vitatkoztok... :D Én csak két év múlva érettségizem és kíváncsi vagyok erre meg arra. A vita helyett inkább tanácsot adhatnátok és véleményt nyilváníthatnátok hogy szerintetek mit érdemes tanulni és miért (és melyiket nem érdemes tanulni és miért).
Mérnök szaknál leginkább neked kell eldönteni, hogy melyiket szeretnéd tanulni. Mert sokat kell vele foglalkozni évközben.:)
Szóval olyat nem érdemes tanulni, ami nem igazán érdekel.
Szerintem az lenne a legjobb, ha a suli honlapján elolvasnád azokat a szakokat, amik érdekelnek.:) Én is ezt csináltam és végülis jól választottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!