Ha elvégzek egy magasépítő technikusit, akkor az előnyt jelent egy építészmérnöki egyetemre?
Köszi szépen!
És ez 2 éves?
A középfokú szakképzés (már) nem ér pluszpontot. Én most voltam elsős építős és hozzánk nagyon sokan jöttek technikusiról, de senki nem kapott érte sajna (vagy nem sajna) plusz pontokat.
Hogy mire mész vele az elég relatív. Nálunk a technikusok háromnegyede nagyon el volt szállva első két hónapban, hogy óó ők itt már mindent tudni fognak, első évben semmit nem kell tanulniuk blabla. Pont amiatt, hogy így elbízták magukat, a 90%-uk bukott is ebből-abból. Na ilyet nem szabad csinálni!!
Én gimiből kerültem be még is tudok hozni egy jó átlagot úgy, hogy semmi alapom nem volt a sulihoz! Csak azért, hogy húzd az időt én azt mondanám fölösleges. Kapsz egy kis ízelítőt, de igazán előrébb nem leszel csak elfecsérelsz két évet olyanokra, amit majd még egyszer meg kell tanulnod, csak sokkal részletesebben!
Ezen felül természetesen a te döntésed, ha ezt szeretnéd, akkor lépd meg, viszont tényleg ne ess abba a hibába, hogyha utána egyetemre mennél, hogy elbízod magad és éppen ezért kerülsz bajba...! Szépen mindent tanulj meg majd előröl, részletesebben és úgy ahogy tanítják, ne úgy ahogy te azt egykor tanultad! :)
Én is építős vagyok és egyet értek az előzővel. Fölösleges két évig technikusira járni, nem ér plusz pontot, nem érettségiznél újra. A fizikát nem építész irányultságú középiskolában is tanítják és ott is lehet érettségizni. Rajz alkmasságira előkészítőn is fel lehet készülni.
Egyébként az én technikus ismerőseim 90%-a is megbukott, ráadásul pont a szakmai tárgyakból (statika, geodézia, építőanyagok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!