Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha elvégzek egy magasépítő...

Ha elvégzek egy magasépítő technikusit, akkor az előnyt jelent egy építészmérnöki egyetemre?

Figyelt kérdés
Egy olyan szakközépbe járok, aminek az építészethez semmi köze sincs és utána olvastam és úgy látom nem könnyű bekerülni, ezért gondoltam erre...
2011. júl. 10. 14:45
 1/6 anonim ***** válasza:
az egyetemen tanult tárgyakból kapsz a technikusin egy kis ízelítőt. Van szinte minden, csak nem olyan részletességgel. Szóval előnyöd annyiban lehet, hogy érteni fogod a statikát, tudod használni pl a tervező programokat alap szinten, hozzászoksz a tervrajzok, metszetek unalmas monoton rajzolásához. És persze szerintem plussz pontot is ér. Én is azt tanultam. Jó dolog.
2011. júl. 10. 15:13
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

És ez 2 éves?

2011. júl. 10. 15:17
 3/6 anonim ***** válasza:

A középfokú szakképzés (már) nem ér pluszpontot. Én most voltam elsős építős és hozzánk nagyon sokan jöttek technikusiról, de senki nem kapott érte sajna (vagy nem sajna) plusz pontokat.

Hogy mire mész vele az elég relatív. Nálunk a technikusok háromnegyede nagyon el volt szállva első két hónapban, hogy óó ők itt már mindent tudni fognak, első évben semmit nem kell tanulniuk blabla. Pont amiatt, hogy így elbízták magukat, a 90%-uk bukott is ebből-abból. Na ilyet nem szabad csinálni!!

Én gimiből kerültem be még is tudok hozni egy jó átlagot úgy, hogy semmi alapom nem volt a sulihoz! Csak azért, hogy húzd az időt én azt mondanám fölösleges. Kapsz egy kis ízelítőt, de igazán előrébb nem leszel csak elfecsérelsz két évet olyanokra, amit majd még egyszer meg kell tanulnod, csak sokkal részletesebben!

Ezen felül természetesen a te döntésed, ha ezt szeretnéd, akkor lépd meg, viszont tényleg ne ess abba a hibába, hogyha utána egyetemre mennél, hogy elbízod magad és éppen ezért kerülsz bajba...! Szépen mindent tanulj meg majd előröl, részletesebben és úgy ahogy tanítják, ne úgy ahogy te azt egykor tanultad! :)

2011. júl. 10. 16:45
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is építős vagyok és egyet értek az előzővel. Fölösleges két évig technikusira járni, nem ér plusz pontot, nem érettségiznél újra. A fizikát nem építész irányultságú középiskolában is tanítják és ott is lehet érettségizni. Rajz alkmasságira előkészítőn is fel lehet készülni.

Egyébként az én technikus ismerőseim 90%-a is megbukott, ráadásul pont a szakmai tárgyakból (statika, geodézia, építőanyagok).

2011. júl. 10. 17:09
 5/6 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Igen am ez a két éves. Nem tudtam hogy már nem ér plussz pontot. Még 2002 ben végeztem el a technikusit. Amúgy jogos, hogy ha onnan indulsz ne bízd el magad. A sziltan pl össze sem hasonlítható, ahogy a szinte a többi tárgy sem. Jó alap hogy átlásd a dolgokat, elhelyezkedni vele nem egyszerű. Ha érzel kedvel, de leginkább elhivatottságot az építészet iránt, akkor vágj bele a magép technikusi helyett. Ha csak próbálgatni akarod, meg jó lesz az, akkor ne.
2011. júl. 10. 17:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Ez csak egy ötlet volt, de nem tervezem... Szeptembertől fizika faktra fogok járni, s a rajzolással pedig nem állok le!
2011. júl. 13. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!