Mit választanál? És miért?
Nagyon hosszú tépelődés után végre megtaláltam a helyem, 90%, hogy bejutok az álomszakomra, ez külföldön van,mind1 hogy hol és mind1, hogy mi, annyit elmondanék róla, hogy nagyon hosszú, és életképes szak,tehát munkám lesz vele. Viszont esélyes, hogy csak költségtérítésesre jutok be, viszont úgy vagyok vele, ha sikerül 90% felett teljesítenem és így is csak költségtérítéses jön össze, akkor államin újra próbálkozni sok értelme nincs, mert innentől minden százalék csak lutri. A párom jelenleg egy másik országban van, felajánlotta, hogyha nem jön össze az állami kimehetek hozzá,kezdetben segít,illetve nem kellene annyi lakbért fizetnem, így gyakorlatilag 1-2év alatt megkeresném a tandíjamat, ami több millió forintba átszámolva,de így hogy a lakhatás meg lenne oldva,és nagyon spórolnék össze tudna jönni,normál fizikai munkával,és még halálra se kellene magam dolgoznom. Meg ha véletlen nem is jönne mind össze, a nagy része igen, és így nem kellene évekig nyögnöm a több milliós diákhitelt. Én is nagyon szeretem őt, együtt képzeljük el az életünket,tehát enélkül nem menne. Viszont 1év alatt duplájára emelték itt a tandíjat, nagyon félek tőle, hogy esetleg 1év alatt újra megemelkedne jelentősen, és akkor már a költségtérítéses képzést se tudom elkezdeni, vagy ha igen, ugyanott lennék, mint most, és ugyanúgy hitelre lenne szükségem, hisz ki kellene egészítenem azt, amit eddig keresnék. Valamint esetleg az is veszélybe kerülne,hogy felvegyenek egyáltalán költségtérítésesre, itt hatalmas a verseny, és csak a lehető legjobbakat veszik fel, evidens, hogy 80% felett ír szinte mindenki. Nekem jelenleg csak egy érettségim van.
Tehát röviden: Ha nem engednének rögtön halasztani, több milliós diákhitel + az álom hivatás, vagy munka külföldön kockáztatva ezzel azt, hogy lehet több esélyetek nem lesz azt csinálni,amit szeretnétek?
Na jó a végére mégiscsak leírom, orvosiról van szó, és én már amúgyis 23 éves nő vagyok, valamint láttam már sok mindent,én már tudom, hogy ez az én utam, és fel is készültem tisztességesen. De ellenben ha nem sikerül,lehet a sors keze is,hisz a párom egy másik országban van, akinek évekig mellőznie kellene engem, és most el tudom képzelni, hogy ő legyen a férjem.
Én nem értek egyet veled,hogy Magyarországon nem jó az orvosi egyetemek.Sajnálom apádat is,hogy neki mint orvos ez a véleménye,ezek szerint saját magáról sem lehet jó véleménye.
De válaszolok a kérdésedre.
Szerintem neked teljesen mindegy hogy orvosira mennél vagy sem,a lényeg,hogy ne Magyarországon tanuljál..(bár meglep hogyha az egész családod orvos szinte,akkor miért nem tudtál eddig az orvosira bejutni,hátszéllel.Ha meg azt mondod hogy mindent magadtól akarsz elérni,nos ezen csak röhögni tudok,mert az ember ha az álmait akarja elérni,akkor minden eszközt megragad..)Na mindegy..
A kérdésedre a válaszom.
Ilyen hozzáállással pályázd meg a külföldi iskolát.Ha nem vesznek fel,akkor hiába mész ki 1 évre külföldre dolgozni,annyi pénzt úgysem fogsz összeszedni amivel a következő év tandíját ki fogod majd tudni fizetni.A tény,hogy minden évben csak drágább lesz a tandíj.Ha halasztasz 1 évet ,ugyanott leszel mint most.Nem lesz pénzed a tandíjra.
Így em sok lehetőséged marad.VAgy külföldön dolgozol,és idővel halványulni fog az álmaid célja...Vagy kéred apád segítségét,hogy nyomjon be az egyetemre..
A harmadik lehetőséget,hogy otthon az orvosira járj nem is mondom neked..Inkább ne menj oda,mert kár lenne hogy az állam egy olyan emberre fizessen aki szerint semmit nem ér az otthoni oktatás(bezzeg az angol oktatási lap,és az amerikai is nem győzik dicsérni az oktatási rendszerünket..)
Csak megjegyzem,a fiam külföldön tanul,és nyomása sem ér a külföldi oktatás a magyar oktatáshoz.
Azért kíváncsi lennék arra,hogy hányszor voltál külföldön orvosi rendelőben? Mert én voltam..(kint élek) és ami kint megy az röhej..Sokan mondják,hogy még otthon is jobb..Itt nem heteket,hónapokat vársz míg sorra kerülsz.Itt kint ha az ellátás nem fedezi a biztosításod,nem foglalkoznak veled.Ha csak egy sima mandulaműtétre mész ,előbb ellenőrzik a biztosításodat,hogy megvan-e rá a fedezet.Ha nincs akkor elutasítanak és nem műtenek meg.(elég drága mulatság..) Külföldiként sokszor átéli az ember,hogy egy arab orvos lekezelően bánik vele,mert külföldi vagy..
Nem is olyan rossz otthon az ellátás csak az panaszkodik akinek fogalma sincs külföldön mi zajlik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!